Ereschepen van Watou Paul D’Hondt overleden

© MD
Redactie KW

In het Ieperse Jan Ypermanziekenhuis is Paul D’hondt overleden op 76-jarige leeftijd na een slepende ziekte. Hij was tientallen jaren actief in de Poperingse politiek.

Paul D’hondt woonde in Oude Provenstraat in Watou, en was getrouwd met Mieke Depourcq. Hij was de vader van Karel, Koen en Bieke. Hij had zeven kleinkinderen.

Paul werd geboren in Jabbeke op 20 oktober 1942. Hij overleed in Ieper op 25 januari.

Als overtuigd Vlaams nationalist zetelde hij in de gemeenteraad van Poperinge, waar hij ook schepen was. Hij fungeerde achtereenvolgens op de lijsten Volksunie, ZoZo, PRO (Progressief, Realistisch en Open) en in oktober vorig jaar nog op die van de N-VA, waarvan hij van 2009 tot 2013 voorzitter en nu penningmeester was.

Paul D’hondt was jarenlang bestuurslid van de Poperingse Stedelijke Culturele Raad en lid van tal van Watouse verenigingen zoals het Verbroederingscomité Vrienden van Mézières-en-Brenne. Hij was ook zeer actief betrokken bij de Poëziezomers en het Kunstenfestival, het Gregoriaans Festival, het Bewonersplatform en dergelijke meer. In zijn jongere jaren speelde hij bij volleybalclub Kwavo Watou.

De gregoriaanse afscheidsviering heeft plaats in de St.-Bavokerk in Watou op zaterdag 2 februari om 10.30 uur.

Bij aanvang van de Poperingse gemeenteraad maandagavond werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van ereschepen Paul D’hondt.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier