Ereschepen van Damme August Persyn (90) overleden

Wijlen August 'Gustje' Persyn. (foto PDV)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Dams ereschepen August ‘Gustje’ Persyn is op vrijdag 10 juni overleden. Hij stierf na een val bij hem thuis. Hij werd 90 jaar

August Persyn zal het levenslicht op 25 april 1930 in het Moerkerkse gehucht Den Hoorn. August werd door vrienden al vlug ‘Gustje’ genoemd en woonde en werkte quasi zijn hele leven in en vanuit Den Hoorn. Hij huwde met Nelly Van Maldegem en het echtpaar runde jarenlang een elektrowinkel in de Maleiseweg in Den Hoorn.

August Persyn engageerde zich al snel in de gemeentepolitiek en vanaf 1977, sinds het ontstaan van de fusiegemeente Groot-Damme dus, tot eind 2000 zetelde hij voor de CVP in de gemeenteraad van Damme. In die periode was hij schepen van 1 januari 1989 tot en met 31 december 2000, met vooral Openbare Werken als belangrijkste bevoegdheid.

Heilige Rita

August Persyn liet zich ook opmerken als een grote bezieler en vereerder van het bedevaartsoord van de Heilige Rita in zijn woonplaats Den Hoorn. In zijn laatste levensjaren verhuisde de voormalige schepen nog samen met zijn echtgenote Nelly naar de Maldegemse deelgemeente Donk. Bij een klusje aan zijn woning kwam hij ongelukkig ten val.

August Persyn laat echtgenote Nelly Van Maldegem, kinderen Kurt en Vicky en kleinkinderen Robbert, Robin, Renée, Len en Jules achter. De afscheidsplechtigheid zal plaatshebben in beperkte familiekring op vrijdag 17 juli in de kerk van de Heilige Rita in Moerkerke-Den Hoorn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier