Ereschepen Paul Delanote overleden in Poperinge

Wijlen Paul Delanote. (foto MD)
Redactie KW

Hij is op maandag 23 maart plots thuis overleden en werd 85 jaar. Paul was in Poperinge vooral bekend als hopspecialist en hij was ook vele jaren actief als CD&V-politicus.

Paul Delanote werd geboren in Proven op 15 juli 1934. Hij was de echtgenoot van Marcia Verdonck en de vader van Bart, Mieke en Isabelle. Hij had acht kleinkinderen. Hij was leerkracht aan de afdeling landbouw van het Poperingse VTI, waar hij later technisch adviseur-coördinator (TAC) werd, en directielid van de afdeling land- en tuinbouw.

Paul had een lange staat van dienst in de Poperingse politiek. Hij was jarenlang lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het Poperingse OCMW (1989-2011). Hij zetelde als gemeenteraadslid van 2001 tot 2005 en was ook anderhalf jaar schepen. Eind jaren tachtig was hij een tijdje voorzitter van de CD&V-afdeling in Poperinge en hij was ook jarenlang actief als bestuurslid van de afdeling. Paul was ook voorzitter van de Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouw en van het Centraal Kerkbestuur.

De liefde voor hop

Voorts was Paul bestuurslid en gewezen voorzitter van de Gezinsbond afdeling Poperinge, gewezen bestuurslid van de Landelijke Gilde, medeoprichter en bestuurslid van Paco-Hop en later van de vzw H.O.P.. Hij was ook betrokken bij heel wat hopprojecten. Zo bleef hij ook nog actief in een aantal met de school verbonden vzw’s zoals Avowest en Poperinge Ten Bunderen. Ook was hij een tijdlang voorzitter van Agrinvest Ieper. Hij zetelde twintig jaar in de redactieraad van het magazine ‘Hopflash’. Paul was ook vele jaren hopkeurder bij de jaarlijkse Hopprijskampen.

In 2006 was hij voor de laatste keer kandidaat op de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. In januari 2012 kreeg hij de officiële titel van ere-OCMW-lid.

“We zullen de wijze raad, maar ook de kritische blik van Paul missen. Hij was altijd rustig, maar een gedreven onderhandelaar“, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

De begrafenisplechtigheid heeft plaats in intieme kring. “Op een later moment nemen we graag samen met vrienden en bekenden afscheid, zoals Paul dat gewild zou hebben”, aldus de familie. Online condoleren kan op www.demuys.be (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier