Ereschepen en volksvriend Arnold Vantieghem (78) overleden

Arnold Vantieghem werd 78 jaar.© MVD
Arnold Vantieghem werd 78 jaar.© MVD
Redactie KW

Arnold Vantieghem is zondagavond op 78-jarige leeftijd overleden. De ereschepen sukkelde al enkele maanden met zijn gezondheid en overleed in het ziekenhuis. Hij woonde in de Tulpenlaan in Deerlijk.

Arnold woonde als kind op de Belgiek en ging er naar de lagere school. Hij volgde technisch onderwijs in het VTI in Kortrijk en studeerde daarna voor ingenieur. Beroepshalve was hij technicus bij de BRT in Brussel en later bij Radio 2 in Kortrijk.

In Deerlijk werd hij in 1970 gemeenteraadslid en vanaf 1977 CD&V-schepen onder het burgemeesterschap van Roger Terryn. Hij was 12 jaar schepen en bevoegd voor onder meer cultuur en onderwijs en in een volgende legislatuur voor openbare werken.

Als schepen was hij gekend en geliefd voor zijn werkkracht, dossierkennis en communicatie. Een volksvriend die ook waardering kreeg bij de oppositie.

Davidsfonds

Als man van de cultuur was hij vele jaren voorzitter van het Davidsfonds en bouwde de afdeling uit tot één van de grootste in Vlaanderen. Arnold was medestichter van de toneelgroep Die Ghesellen en de motor van boeken over Hugo Verriest en René De Clercq. Hij stond mee aan de wieg van het René De Clercq Genootschap en het museum.

Culturele projecten zoals de terugkeer van het retabel in de Sint-Columbakerk behartigde hij. Als fan van scouting was Arnold mee de bezieler voor de bouw van de nieuwe lokalen voor deze jeugdbewegingen.

Sinds enkele maanden ging zijn gezondheid erop achteruit. Hij overleed in het Izegemse ziekenhuis.

(MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten