Erenotaris Paul Lambrecht uit Heule onverwacht overleden

Wijlen Paul Lambrecht. © Begr. Debonné/Sereni
Redactie KW

Thuis in de Kortrijkstraat in Heule is erenotaris Paul Lambrecht vorige woensdagmorgen op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was de echtgenoot van Brigitte Ackerman. Hij is op 12 juli 1936 in Gent geboren maar groeide op in Sint-Baafs-Vijve. Hij was de jongste van tien kinderen. Zijn vader was vlasser.

Paul Lambrecht behaalde het diploma van doctor in de rechten en volgde daarna notariaat. Hij liep eerst stage in het notariskantoor van zijn schoonvader Leon Ackerman en volgde hem dan in 1965 op. In 1981 bouwde hij een nieuw kantoor in een zijweg van dezelfde straat. In 1999 volgde zijn zoon Christian hem op. Ook zijn dochter Ann, die ook notaris is, werkt mee in het kantoor.

Paul Lambrecht was van 1993 tot 2012 in Heule ook voorzitter van de kerkfabriek St-Eutropius. Hij volgde in die functie wijlen burgemeester Georges Cattebeke op. Hij is ook voorzitter geweest van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Hij was graag onder de mensen en ging jarenlang, vooral op zaterdagavond, in Den Ouden Hert een pintje drinken.

“Vertelde heel graag’

Zijn grote hobby was de jacht op klein wild. De familie heeft een jachtgebied in Sint-Baafs-Vijve en hij is ook lid geweest van een jachtgroep in het Henegouwse Ath. “Mijn vader vertelde vroeger heel graag, maar de jongste tijd was hij zwijgzamer en ingetogener geworden”, zegt zoon Christian. “We zijn dankbaar dat hij thuis is kunnen blijven en niet naar een ziekenhuis is moeten gaan. Hij is onverwacht overleden in de nacht van dinsdag op woensdag.”

Notaris Lambrecht was vader van vier kinderen: Filip (met Sophie Devos, Heule), Ann (met André Schellemans, Destelbergen), Martine (met François Oosterlynck, Kortrijk) en Christian (met Valérie Vandeputte, Ingelmunster). Hij had acht kleinkinderen.

De afscheidsdienst heeft op woensdag 2 december in beperkte familiekring plaats in de Sint-Eutropiuskerk in Heule, gevolgd door bijzetting in de familievergunning op de begraafplaats in de Mellestraat.

(NOM-Begr. Debonné/Sereni)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier