Eremandatarissen Pittem gehuldigd

Deze groep werd in de bloemetjes gezet. © Jan Goossens
Redactie KW

Alle mandatarissen die na de fusies van 1976 twaalf jaar of meer in de OCMW-raad, gemeenteraad of schepencollege gezeteld hebben, werden uitgenodigd in De Magneet voor een huldiging.

Na de verwelkoming door schepen Annick Debonné werd een muzikaal intermezzo gebracht door Katrien Ver Eecke op haar hoorn. Daarna was het de beurt aan burgemeester Ivan Delaere om een woordje tot de aanwezigen te richten. In zijn speech dankte hij de aanwezigen voor hun jarenlange inzet, waarbij hij benadrukte dat ieder van hen dit vooral in het belang van de mensen deed. “De lokale politiek staat per definitie dicht bij de burger en dus werd van ieder van jullie verwacht oplossingen te zoeken op maat van de burger, waardoor dit geen job van negen tot vijf was. Ieder van u heeft ook gemerkt dat de burger steeds kritischer wordt, waardoor de lat steeds hoger wordt gelegd. Vooral in onze huidige tijd met zijn sociale media wordt er maar al te gemakkelijk geoordeeld, wat de taak van mandataris er zeker niet eenvoudiger op maakt.”

Hierna volgde een muzikaal intermezzo door Betrand Vermeersch op zijn elektrische gitaar die de aanwezigen vergastte op een gevoelige versie van Heart of Gold van Neil Young. Vervolgens kreeg iedere gehuldigde een uniek bord met het logo van de gemeente, vervaardigd door de Pittemse kunstenares Trui Lemaitre. Als afsluiter van de morgen was er een uitgebreide receptie, aangeboden door de gemeente.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.