Eregast Eddy Merckx klaar voor 75ste Herfstcriterium in Oostrozebeke

We zien de organisatoren Stefaan Lammertijn, Jan Van Damme, Karl De Clerck, Rafael Hullebusch, Francky Lambrecht en Simon Delchambre. © CLY
Redactie KW

Grote namen op de 75ste jubileumaffiche van het Herfstcriterium op maandag 7 oktober. De organisatie kon kleppers als Remco Evenepoel, Victor Campenaerts en Xandro Meurisse strikken. Als klap op de vuurpijl komt ook wielericoon Eddy Merckx naar Oostrozebeke afgezakt als eregast.

Het Herfstcriterium onderging qua organisatie en bestuur de laatste jaren een enorme facelift en een serieuze verjonging. De nieuwe voortrekkers Francky Lambrecht, Simon Delchambre, Karel De Clerck en Stefaan Lammertijn zijn er intussen in geslaagd een bijzonder aantrekkelijk programma klaar te stomen voor deze 75ste jubileumeditie.

Feest in de tent

Wie geregeld naar het Herfstcriterium komt, zal wel even moeten wennen. Het kloppend hart van de koers wordt niet langer de onmiddellijke omgeving van café Vrij Polen, met start en aankomst en een feesttent op het marktplein. Alles verplaatst zich naar een ruime feesttent, neergepoot op de weide pal voor het bedrijf Oroplastics in de Hoogstraat, waar ook de voorstelling, start en aankomst van de renners gepland staat. “In die tent is alles voorhanden om er een onvergetelijke sportnamiddag van te maken. Om te beginnen gaan we in de feesttent de vele gasten ontvangen, zoals icoon Eddy Merckx en veel andere oud-renners en ex-winnaars. Ook de voorstelling van de renners zal voor de eerste keer gebeuren in de feesttent. We hopen daarmee heel veel volk te lokken. Met deze verhuizing willen we er een echt wielerfeest van maken in onze feesttent”, legt Stefaan Lammertijn uit.

Grote namen

In het verleden hadden de organisatoren het vaak heel lastig om genoeg profrenners aan de start te krijgen. “Een dergelijk criterium kent pas succes wanneer de organisatoren erin slagen om ook enkele populaire renners naar Oostrozebeke te krijgen. We hebben er dan ook alles aan gedaan om van dit jubileumjaar een succes te maken door enkele sterke renners naar hier te halen zoals Remco Evenepoel, Victor Campenaerts, Xandro Meurisse en Stijn Steels. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft ook Eddy Merckx toegezegd als eregast. Hij zal met zijn gevolg van ex-renners en ex-winnaars een ontvangst krijgen op het gemeentehuis op maandagvoormiddag. Hij zal ook de hele namiddag tijdens de koers in de feesttent blijven. De presentatie van de renners in de feesttent gebeurt door Niko De Muyter”, vertelt Stefaan Lammertijn tot slot.

Het criterium loopt over 100 km en 45 ronden. Start op maandag 7 oktober om 14.30 uur en aankomst in de Hoogstraat, ter hoogte van huisnummer 114. De organisatie ligt in handen van de koninklijke wielerclub Sporting Oostrozebeke samen met de gemeente.

Info: www.herfstcriteriumoostrozebeke.be

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier