Ereburger en oud-strijder Aimé Acton overleden

Redactie KW

Zondag is Aimé François Acton, ereburger van Kuurne sinds 2015 en de laatste getuige van van de Leieslag in Kuurne en trouwe deelnemer aan de jaarlijkse herdenking ervan, op 102-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Laken overleden.

Oud-strijder Aimé Acton, woonachtig op een appartementje in Laken, miste van alle herdenkingen die in Kuurne plaatsvonden ter nagedachtenis van de Leieslag geen enkele.

De Brusselaar die deel uitmaakte van het ‘Régiment Cycliste Frontière’ uit Verviers koesterde Kuurne diep in zijn hart ondanks het feit dat hij in de omgeving van Kuurne heel wat strijdmakkers verloor tijdens de gevechten die er plaatsvonden tijdens de oorlog.

Erkentelijkheidspenning

In 2015 ontving Aimé Acton uit handen van burgemeester Francis Benoit de erkentelijkheidspenning van de gemeente Kuurne als laatste getuige van ‘De Slag aan de Leie’ op 24 mei 1940.

Sinds een tiental dagen was Aimé opgenomen in het Lakense ziekenhuis omdat zijn algemene toestand achteruitging. Het isolement van de laatste maanden is hem uiteindelijk fataal geworden. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.