Palmer Rosseel is geboren op 7 juli 1926. Hij was de oudste van zes kinderen. Zijn vader was een vlasboer en later grensarbeider, zijn moeder huisvrouw. Hij trouwde met Jeanine Devos (89) op 17 oktober 1953. In oktober 2018 vierden ze hun briljanten huwelijk.

Palmer deed enkel de lagere school en volgde daarna de toenmalige Gewestelijke Sociale School, in de volksmond de 'Zondagsschool'. Hij werkte vanaf zijn 14 jaar bij verscheidene boeren en in het vlas. In januari 1951 werd Palmer ACW-bode en later secretaris en kassier bij het BAC. In 1952 kwam hij op voor de toenmalige CVP en werd gemeenteraadslid. Palmer was burgemeester van Bavikhove van 1953 tot eind 1976 en provincieafgevaardigde.

Op zijn inauguratiefeest op 3 januari 1953 kreeg Palmer een schilderij uit handen van toenmalig minister van volksgezondheid en gezin Alfred De Taeye. We herkennen ook priester Lietaert. © LOO

Tot aan de gemeentefusies van 1977 had het landelijke dorp Bavikhove, nu deelgemeente van Groot Harelbeke, namelijk zijn eigen burgemeester. Palmer drukte als burgervader meer dan wie ook hij zijn stempel op de gemeente. Zo liet hij als burgemeester - als een van de eerste in de regio - een gemeentelijke sporthal bouwen en zette hij het verenigingsleven op de kaart. Palmer was actief lid van vele verenigingen: onder meer Okra Bavikhove, bestuurslid bij KDF, secretaris bij de Coöperatieve Volksliefde en voorzitter van het Feestcomité Bavikhove. Bijna iedereen kende hem als 'onze laatste burgemeester'.

De uitvaartdienst heeft plaats in de St.-Amanduskerk in Bavikhove op vrijdag 9 augustus 2019 om 10 uur.

(PVH)

Palmer Rosseel is geboren op 7 juli 1926. Hij was de oudste van zes kinderen. Zijn vader was een vlasboer en later grensarbeider, zijn moeder huisvrouw. Hij trouwde met Jeanine Devos (89) op 17 oktober 1953. In oktober 2018 vierden ze hun briljanten huwelijk.Palmer deed enkel de lagere school en volgde daarna de toenmalige Gewestelijke Sociale School, in de volksmond de 'Zondagsschool'. Hij werkte vanaf zijn 14 jaar bij verscheidene boeren en in het vlas. In januari 1951 werd Palmer ACW-bode en later secretaris en kassier bij het BAC. In 1952 kwam hij op voor de toenmalige CVP en werd gemeenteraadslid. Palmer was burgemeester van Bavikhove van 1953 tot eind 1976 en provincieafgevaardigde. Tot aan de gemeentefusies van 1977 had het landelijke dorp Bavikhove, nu deelgemeente van Groot Harelbeke, namelijk zijn eigen burgemeester. Palmer drukte als burgervader meer dan wie ook hij zijn stempel op de gemeente. Zo liet hij als burgemeester - als een van de eerste in de regio - een gemeentelijke sporthal bouwen en zette hij het verenigingsleven op de kaart. Palmer was actief lid van vele verenigingen: onder meer Okra Bavikhove, bestuurslid bij KDF, secretaris bij de Coöperatieve Volksliefde en voorzitter van het Feestcomité Bavikhove. Bijna iedereen kende hem als 'onze laatste burgemeester'.De uitvaartdienst heeft plaats in de St.-Amanduskerk in Bavikhove op vrijdag 9 augustus 2019 om 10 uur.(PVH)