Er zijn hier bakkers!

"Gene zever, in mijn geboortedorp hebben we geen bakker." © Getty Images/iStockphoto
Pauline Vuylsteke
Pauline Vuylsteke Studente Arteveldehogeschool / KW kaapt Gent

Pauline Vuylsteke telt 19 jaar, komt uit Sint-Denijs, studeert Journalistiek @ Artevelde en maakt deel uit van het team KW Kaapt Gent.

Ik ben nu al twee jaar student in Gent. Toen ik begon met studeren, kon ik kiezen tussen Gent of Kortrijk. Lang heb ik niet moeten nadenken. De keuze tussen op kot gaan of nog elke dag eten krijgen van mijn mama was snel gemaakt. (sorry mama, niet grof bedoeld hé, jouw spaghetti is nog steeds de beste!)

Ik studeer dus in Gent, maar hier voor lange tijd komen wonen? Neenee, dat niet. Elke vrijdag neem ik 36 minuten na het uur de trein naar Kortrijk (sorry, Ieperlingen, dat is nu eenmaal de snelste trein). Na een autorit van een halfuurtje kom je terecht in mijn dorp, Sint-Denijs. Beter bekend als ‘dat dorp van Bevergem’.

Zoals je Yin en Yang hebt, heb je Sint-Denijs en Gent

Sint-Denijs is een dorp waar er haast evenveel akkers zijn als huizen, waar iedereen nog “goeindag, oewest” zegt wanneer ze elkaar tegenkomen of waar je vaak te laat komt omdat je achter een trage tractor aan het rijden was. Zoals je Yin en Yang hebt, heb je dus ook Sint-Denijs en Gent. Een groter contrast kan je gewoonweg niet hebben.

Verhuizen naar Gent was wel aanpassen in het begin. Ik had gedacht om constant West-Vlaamse accenten te horen maar fout gedacht dus. De helft van mijn straat is Oilsjters en de andere helft komt uit het Antwerpse. Wat mij eigenlijk het meest stoorde, was het feit dat mensen hier niet standaard hallo zeggen tegen elkaar.

Wat mij eigenlijk het meest stoorde, was het feit dat mensen hier niet standaard hallo zeggen tegen elkaar

Ik herinner me nog steeds de eerste keer toen ik naar school wandelde. Ik passeerde een onbekende medestudent, ik knikte vriendelijk en zei hallo. Ik denk dat ik nog nooit zo scheef bekeken ben geweest als toen. Niet dat ze hier niet vriendelijk zijn, maar het is toch anders dan thuis.

Maar let op, ik vind Gent echt wel leuk. Het is een stad met meerdere bakkers (gene zever, in Sint-Denijs hebben we geen bakker) en waar je om de vijf minuten een bus hebt naar het station. Maar wat ik het leukste vind, is dat je in Gent om 22u ‘s avonds nog alle keukens van de wereld kunt eten. Op iedere hoek kom je wel nog iets tegen waar je je honger of dorst kunt lessen. (goedkope tip: de Bowling van 14u tot 21u!)

Dus sorry, Gentenaars, maar hier is nog een West-Vlaming die na haar studies even zal blijven plakken in Gent. Maar geen nood, ik zal hier zeker niet voor eeuwig blijven. 😉

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.