“Er waait een nieuwe wind bij SK Torhout”

Kenneth Genouw staat na een lange blessureperiode terug op het veld. (foto JS)
Bram Vanlerberghe

SK Torhout is het nieuwe kalenderjaar gestart met een puike 3-0-zege tegen nummer vijf Jong Male. Een deugddoende zege voor SK Torhout, maar ook voor Kenneth Genouw die terugkeerde uit blessure.

“In de heenronde telden we heel wat geblesseerden, onder wie ook mezelf”, vertelt Kenneth Genouw. “Dit was de eerste keer dat ik in actie kwam dit seizoen. Eerst was ik buiten strijd met een spierscheur in de kuit. Enkele trainingen na mijn terugkeer kampte ik met een ontsteking aan de achillespees. Uiteraard is het veel leuker om nu opnieuw mee te doen dan aan de kant te staan kijken.”

De 3-0-overwinning tegen Jong Male biedt SK Torhout en het nieuwe trainersduo Frederik Peel-Kim Fernande iets meer ademruimte onderin. “Er waait een nieuwe wind met de nieuwe trainers. Iedereen begint fit te geraken, waardoor we met meer spelers op training zijn. De coach probeert om meer beweging te creëren vooraan. En dat begint al te lonen. We scoorden nu driemaal, speelden goed voetbal en creëerden heel wat kansen. Dan kom je altijd vlugger tot scoren.”

Sfeer zit goed

Voor dat voetballende vermogen gaf Frederik Peel aan dat hij onder meer rekent op Jonas Hillebrandt en Kenneth Genouw. “Maar je bent maar zo goed als de rest rond je. Ook de andere spelers voetbalden goed en op kunstgras is het gemakkelijker spelen dan op een grasplein vol putten en bulten.”

“Eerst en vooral willen we het behoud afdwingen. En naar volgend seizoen blijven de meeste spelers. Een drietal spelers vertrekken, maar er werden ook al nieuwkomers aangetrokken. De sfeer onder de spelers is heel goed. Voor sommigen was het ook de voorwaarde dat bepaalde jongens zouden blijven alvorens ze zelf bijtekenden.” (BV)

Zondag 12 januari om 14.30 uur: KFC Lissewege – SK Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier