Er komt een mooie speelzone op site Berkenhof

© (Foto LVW)
Redactie KW

Na de afbraak in november van café en zaal Berkenhof in de Kloosterstraat in Geluwe, is de aanleg van een speelzone al goed gevorderd. “We zetten met de stad volop in op het creëren van nieuwe, groene speelruimte in Wervik, Geluwe en Kruiseke”, aldus schepen van Kinderen, Jongeren en Gezinnen Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project).

De werken zijn gegund aan Jochen Doornaert van speelbomen.be. Hij stond ook in voor de aanleg van het speelplein op wijk Witte Poort. De realisatie van de groene speelruimte in de Kloosterstraat kost 93.870,51 euro.

“Ondertussen is het terrein aan het gewezen Berkenhof door onze groendienst met gras ingezaaid om er een mooie speelzone van te maken voor alle kinderen van Chiro Speratoker Geluwe en de kinderen uit de buurt”, aldus de bevoegde schepen. “Er is daar onder meer vooraan een speelheuvel. De komende weken en maanden wordt het terrein verder afgewerkt en is het hopelijk in het najaar klaar.”

Speelpleinwerking

“Volgend jaar gaat ook de speelpleinwerking deze plek kunnen gebruiken. Ook ouderen gaan er een groene plek vinden om even uit te rusten in het centrum van Geluwe.”

Ondertussen werden ook de vrijgekomen gevels mooi afgewerkt. Het gaat om een ontwerp van architect Koen Vandorpe uit Geluwe. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.