Op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen kan je naast baantjes trekken binnen, ook buiten zwemmen. In Izegem bijvoorbeeld, al is het buitenzwembad van vandaag tot zeker zondag volzet. "We werken sinds de heropening met tijdsloten, en die laten honderd man per slot toe. Die zijn allemaal bezet", klinkt het. "Er kan wel nog binnen gezwommen worden, mits reservatie. Voor die baantjeszwemmers in kwestie werd er een stuk van de ligweide gereserveerd. Daar is er wel nog plaats."

Wie wil zwemmen in De Gavers, is er dit weekend aan voor de moeite: alle plaatsjes zijn volzet.

In LAGO Kortrijk, waar de ligweide een grote troef is, is er wel nog plaats. "De piekuren zijn wel populair, merken we", weet verantwoordelijke Elewin Werbrouck. "Dat is meestal rond de middag. Vrijdag en zaterdag zit het al aardig vol vanaf de middag tot een uur of 16 uur, 17 uur, maar wie flexibel is, kan zeker nog bij ons terecht de komende dagen. Zo is er nog geen enkel tijdslot op zondag uitverkocht. Al kan dat snel gaan, want veel mensen gaan voor een last-minute reservatie online. Op voorhand boeken is dus de boodschap."

In Oostende kan je ook buiten zwemmen, al werken ze daar niet met reservatie. "We openen de deuren om 10 uur en laten per dag 250 mensen binnen", klinkt het ginder. First come, first served dus. "Van zodra we dat aantal halen, of het nu 12, 14 of 15 uur is, gaan de deuren onherroepelijk dicht."

Ook Plopsaqua De Panne heeft technisch gezien een buitenzwembad, al is het niet zo groot of op zichzelf als pakweg Izegem. "We hebben een goede bezetting voor de komende dagen. Vooral de ochtend- en middagshift zijn in trek bij de bezoekers, deze zijn dan ook bijna uitverkocht. Voor de avondshifts hebben we echter wel nog veel tickets ter beschikking. Bezoekers kunnen namelijk deze zomervakantie ook elke dag van 18 uur tot 21 uur terecht in Plopsaqua voor de avondshift."

Op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen kan je naast baantjes trekken binnen, ook buiten zwemmen. In Izegem bijvoorbeeld, al is het buitenzwembad van vandaag tot zeker zondag volzet. "We werken sinds de heropening met tijdsloten, en die laten honderd man per slot toe. Die zijn allemaal bezet", klinkt het. "Er kan wel nog binnen gezwommen worden, mits reservatie. Voor die baantjeszwemmers in kwestie werd er een stuk van de ligweide gereserveerd. Daar is er wel nog plaats."Wie wil zwemmen in De Gavers, is er dit weekend aan voor de moeite: alle plaatsjes zijn volzet. In LAGO Kortrijk, waar de ligweide een grote troef is, is er wel nog plaats. "De piekuren zijn wel populair, merken we", weet verantwoordelijke Elewin Werbrouck. "Dat is meestal rond de middag. Vrijdag en zaterdag zit het al aardig vol vanaf de middag tot een uur of 16 uur, 17 uur, maar wie flexibel is, kan zeker nog bij ons terecht de komende dagen. Zo is er nog geen enkel tijdslot op zondag uitverkocht. Al kan dat snel gaan, want veel mensen gaan voor een last-minute reservatie online. Op voorhand boeken is dus de boodschap."In Oostende kan je ook buiten zwemmen, al werken ze daar niet met reservatie. "We openen de deuren om 10 uur en laten per dag 250 mensen binnen", klinkt het ginder. First come, first served dus. "Van zodra we dat aantal halen, of het nu 12, 14 of 15 uur is, gaan de deuren onherroepelijk dicht."Ook Plopsaqua De Panne heeft technisch gezien een buitenzwembad, al is het niet zo groot of op zichzelf als pakweg Izegem. "We hebben een goede bezetting voor de komende dagen. Vooral de ochtend- en middagshift zijn in trek bij de bezoekers, deze zijn dan ook bijna uitverkocht. Voor de avondshifts hebben we echter wel nog veel tickets ter beschikking. Bezoekers kunnen namelijk deze zomervakantie ook elke dag van 18 uur tot 21 uur terecht in Plopsaqua voor de avondshift."