Hij was al lang van plan om eens een bezoek te brengen aan Eperon d'Or. "Ik had al gehoord over het museum en ben onder de indruk van het schitterende gebouw en de prachtige collectie", zegt Eric Van Assche, die vanuit Deinze naar Izegem fietste voor zijn eerste bezoek aan de stad. "Er staat zeker nog een bezoek gepland, want ook de voormalige elektriciteitscentrale, met de grootst bewaarde stoommachine van het land, wil ik nog eens zien."

Eperon d'Or opende officieel de deuren in juni 2017. "Sinds die openingsdag kreeg de museumsite meer dan 18.000 bezoekers in 2017 en vorig jaar kwamen er ongeveer 23.500 mensen over de vloer", zegt schepen Himpe. "In de eerste maanden van dit jaar gaan we nu al vlotjes naar de 3.000 bezoekers en er staan al duizenden reservaties door groepsbezoeken gepland. Naast de individuele en groepsbezoeken zijn Erfgoeddag en Open Monumentendag telkens grote publiekstrekkers voor de industriële erfgoedsite."

Hij was al lang van plan om eens een bezoek te brengen aan Eperon d'Or. "Ik had al gehoord over het museum en ben onder de indruk van het schitterende gebouw en de prachtige collectie", zegt Eric Van Assche, die vanuit Deinze naar Izegem fietste voor zijn eerste bezoek aan de stad. "Er staat zeker nog een bezoek gepland, want ook de voormalige elektriciteitscentrale, met de grootst bewaarde stoommachine van het land, wil ik nog eens zien."Eperon d'Or opende officieel de deuren in juni 2017. "Sinds die openingsdag kreeg de museumsite meer dan 18.000 bezoekers in 2017 en vorig jaar kwamen er ongeveer 23.500 mensen over de vloer", zegt schepen Himpe. "In de eerste maanden van dit jaar gaan we nu al vlotjes naar de 3.000 bezoekers en er staan al duizenden reservaties door groepsbezoeken gepland. Naast de individuele en groepsbezoeken zijn Erfgoeddag en Open Monumentendag telkens grote publiekstrekkers voor de industriële erfgoedsite."