https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Enthousiaste Eva zoekt een warme thuis

Eva werd al snel dé favoriet van de vele vrijwilligers. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Eva (8), een ouder labradorteefje met het enthousiasme van een puppy.

Eva verblijft al sinds mei in het dierenasiel. “Ze werd afgestaan door een kweker omdat ze geen puppy’s meer kon krijgen”, weet Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel.

“Eva bracht haar hele leven door in een hokje, als kweekteefje. Ze heeft dus nooit veel affectie of liefde gekend. Veel dingen die andere honden op jonge leeftijd al aangeleerd krijgen, zoals niet plassen in huis of wandelen aan de leiband, zijn nieuw voor haar.”

Favoriet

Toch werd Eva al snel dé favoriet van de vele vrijwilligers in het asiel. “Haar enthousiasme maakt alles goed”, glimlacht Gaëlle. “Ze is altijd blij om je te zien, is verzot op knuffels en doet niets liever dan spelen en zwemmen. Ze is een echte waterrat! Dat enthousiasme heeft er helaas ook voor gezorgd dat ze haar kruisbanden verrekt heeft. Ze moet het nu dus even rustig aan doen. “

“Geen gemakkelijke opdracht. We zoeken baasjes die veel tijd willen maken voor haar, die geduld hebben en die haar willen helpen met haar dieet want er mogen wel een paar kilootjes af”, besluit Gaëlle lachend.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten