Enthousiaste Diva zoekt nieuwe beste vriend

Annelies Nollet

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Diva (2), een overenthousiaste Mechelse herder die er niet van houdt om alleen gelaten te worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Diva werd door haar vorige baasje niet goed verzorgd, daarom nam de dienst dierenwelzijn haar in beslag. “Toen ze hier aankwam vreesden we het ergste”, vertelt asielverantwoordelijke Brenda Devos. “Mechelse herders zijn sowieso al geen gemakkelijk ras en door haar slechte opvoeding vreesden we dat ze angstig zou zijn, of zelfs zou bijten.”

Rustige thuis

Maar niets was minder waar. Diva stal binnen de kortste keren de harten van alle medewerkers en vrijwilligers. “We krijgen hier maar zelden zo een lieve, enthousiaste hond binnen”, aldus Brenda. “Diva wil niets liever dan bij haar baasje zijn. Ze doet alles om je een plezier te doen. Knuffelen, apporteren, zitten, liggen,… Ze kan het allemaal en ze doet het graag.”

“Zelfs naar kinderen en andere honden toe is ze vriendelijk. Soms zelfs een beetje te vriendelijk. Haar enthousiasme brengt haar wel eens in de problemen. Daarom zoeken we toch een zo rustig mogelijke thuis voor haar. Eentje waar ze niet te veel alleen gelaten wordt. Diva is namelijk ook een ontsnappingskoningin.”

Kan jij Diva een rustige thuis, de nodige liefde en een goed omheinde tuin bieden? Neem dan contact op met dierenasiel De Knuffelpootjes of stuur een berichtje naar warm@kw.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.