Enquête over ‘dorpspunt’ in Pervijze

© AC
Redactie KW

Stad Diksmuide wil een ‘dorpspunt’ organiseren in de deelgemeente Pervijze en besloot hiervoor de bewoners door middel van een enquête te raadplegen. Een dorpspunt is een plek waar de bewoners terecht kunnen voor diensten die in het dorp verdwenen zijn.

Een dorpspunt kan variëren van aanbod zo kan het een plaats zijn waar mensen elkaar ontmoeten om iets te eten of drinken, het kan evengoed een verhuurpunt van fietsen of auto’s worden en zelfs een dienst die klusjes doet of boodschappen aan huis brengt.

De enquête loopt de hele maand november en is in te vullen via het online buurtnetwerk Hoplr. Het is de bedoeling de noden van de inwoners van Pervijze te leren kennen en hier met het dorpspunt op in te spelen. De inwoners van Pervijze ontvangen ook nog een brief met praktische informatie en wie niet met Hoplr vertrouwd is, kan ondersteuning krijgen tijdens de openingsmomenten van de uitleenpost van de bib of telefonisch via het LDC Ten Patershove op het nummer 051 79 32 80.

De enquête kan anoniem worden ingevuld maar wie zijn naam achterlaat, maakt kans op één van de tien Diksmuidebonnen ter waarde van 10 euro. Een mogelijk gemaakt door de subsidies van Interreg V-Programma ‘Partons 2.0’ waarbij de provincie West -Vlaanderen samenwerkt met Franse partners om projecten voor leefbare dorpen en buurten in de Westhoek en Noord-Frankrijk te realiseren. (AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten