Enorme volkstoeloop begrafenis schepen Tineke Teerlynck in Oostrozebeke

Het binnenbrengen van de overledene in de kerk. © CLY
Redactie KW

Op zaterdag 26 december werd de geliefde Oostrozebeekse schepen van Financiën TinekeTeerlyck onder enorme belangstelling ten grave gedragen.

De centrumkerk St.Amand liep voor de gelegenheid eivol en wie niet een half uur voordien de kerk was binnengeraakt vond er geen zitplaatsje meer. Meer dan een uur voor de kerkelijke dienst zou beginnen stonden ellenlange rijen buiten de kerk aan te schuiven om de familie te condoleren. De schepen, net als de familie Bernard Vanden Avenne, was dan ook heel populair in de gemeente. Tineke Teerlynck was 61 jaar en stief aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Zij laat haar man Bernard en de kinderen Syvia en Francois, Natalie en Bart en Nicolas en Sofie na. Zij was ook oma van 9 kinderen. In zijn korte toespraak vertelde echtgenoot Bernard dat Tineke gestorven was op de kortste dag van het jaar, maar begraven werd in het licht van Kerstmis. Hij dankt dan ook de vele mensen die er wilden bij zijn om haar definitieve afscheid mee te maken. Tineke was dan ook een liefdevolle mama voor velen.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.