Enorme belangstelling voor grote carnavalsstoet in Oostende

De weergoden waren het Oostendse carnaval gunstig gezind want om half twee gingen de hemelsluizen dicht en om 15 uur kon de grote carnavalsstoet starten aan Petit Paris.

© FR

In de Alfons Pieterslaan oogstten de dertig deelnemende groepen, waaronder zeven muzikale acts, bijzonder veel applaus. De stoet trok verder door de Leopold II laan, richting Adolf Buylstraat en Wapenplein waar de deelnemende muziekkorpsen, ook danseressen van de groepen, een extra show verzorgden voor de eretribune, waar Prins Sonny, Prinses Ratje, burgemeester Vande Lanotte zaten om de stoet te ‘keuren’. Na de stoet volgde de traditionele Kloefenworp op het Wapenplein, die voor het eerst sinds jaren, weer mocht gebeuren vanop het balkon van het ex-Feestpaleis. Duizenden snoepjes daalden neer op de hoofden van de enthousiaste carnavalsliefhebbers.

In de feesttent hadden nadien optredens plaats van Yves Seghers en Swoop. De Orde van de Wulloks werd uitgeroepen tot beste, mooiste carnavalsvereniging van de grote stoet. De tweede prijs ging naar de Blues Brothers.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.