Enkel Waregemse bedrijven richten vaccinatiecentrum in: “Een aardige opsteker”

Delphine De Jaegher (Fairs & Events), Wim Devreese (Wandman), Koen Damman (Fairs & Events), Stijn Pauwels (Anylink bvba), Jelle Lefebvre (Marny nv) en Chris Baert in de ingerichte vaccinatieruimte. (foto DJW)
Delphine De Jaegher (Fairs & Events), Wim Devreese (Wandman), Koen Damman (Fairs & Events), Stijn Pauwels (Anylink bvba), Jelle Lefebvre (Marny nv) en Chris Baert in de ingerichte vaccinatieruimte. (foto DJW)
Redactie KW

Om de expohal aan de Zuiderlaan in te richten als vaccinatiecentrum deed coördinator en directeur van Waregem Expo Chris Baert een beroep op puur Waregemse bedrijven. In de hal worden normaal gezien vanaf volgende week dinsdag vaccins tegen het coronavirus toegediend.

De bedrijven zijn: Wandman (Wim Devreese), Marny (Jelle Lefebvre), Anylink (Stijn Pauwels) en Fairs & Events (Chris Baert zelf met collega’s Koen Damman en Delphine De Jaegher).

“Ik koos heel bewust voor Waregemse collega’s die het met hun bedrijf in deze coronatijden zeker ook niet gemakkelijk hebben”, zegt Expo-directeur Chris Baert. “Samen hebben wij de stad dan een plan voorgelegd hoe wij het gingen aanpakken. Dan ging het allemaal heel vlot. Nu is de hal helemaal klaar om iedereen te ontvangen die zich wil laten vaccineren.”

“Wie allemaal? Dat zijn de bewoners van Waregem, Anzegem en Wielsbeke. Plus alle deelgemeenten natuuurlijk. In totaal gaat het over ongeveer 90.000 personen die elk twee keer moeten gevaccineerd worden. Dat is heel veel. Wij hebben er in elk geval voor gezorgd dat alles in de hal heel duidelijk aangegeven staat en dat er voor alles voldoende plaats is om in comfortabele omstandigheden het vaccin toe te dienen.”

Aardige opsteker

Voor de compartimentering, de afscheiding van de diverse ruimtes met wanden, de volledige inkleding van het parcours zorgden Wim Devreese en zijn collega’s Olivier Chanterie & Nicolas Delourme, allen van het bedrijf Wandman dat focust op standenbouw plus toebehoren voor beurzen, grote en kleinere evenementen. Eerder mocht Wandman van de stad ook de compartimentering van de caféterrasjes op de markt uitvoeren.

Wim Devreese van de firma Wandman: “In deze tijden is het natuurlijk een aardige opsteker dat je met je firma dergelijke opdracht kan uitvoeren. Wij hebben gezorgd voor 500 lopende meter panelen plus afscheidingen, afzonderlijke ruimtes voor wie het vaccin krijgt toegediend, voor dokters en al wie mee het verloop van de vaccinatie begeleidt. Wij hebben alles in één dag opgebouwd. Intussen is het natuurlijk wachten op het moment dat er weer grote feesten, evenementen en beurzen mogen worden georganiseerd.”

Stijn Pauwels van bvba Anylink zorgde voor alles wat met IT te maken heeft: kaartlezers, barcode-scanners en dergelijke meer. Voor de lockers in de hal werd Jelle Lefebre van Marny nv ingeschakeld die daarin is gespecialiseerd en zowel metalen als kunststoffen lockers verkoopt of verhuurt.

Chris Baert: “Ten slotte zullen mijn collega’s Koen Damman en Delphine De Jaegher van Fairs & Events mee helpen zorgen voor het onthaal en de begeleiding van wie zich komt vaccineren.”

Eind juli evalueren

“Volgens contract blijft de hele inrichting er staan tot eind juli. Dat heb ik zo gevraagd omdat ik precies op dat moment graag een evaluatie wil houden over wat er allemaal al werd gepresteerd.”

“Ook om te weten hoeveel mensen er al werden gevaccineerd in de hal en hoeveel er nog moeten komen. Dat is belangrijk om weten. Omdat ik denk dat wij na 31 juli misschien heel de hal niet meer moeten gebruiken. Daardoor komt er dan een gedeelte vrij voor iets anders, indien dat al mag. Kan dat allemaal niet en hebben wij de volledige hal nodig, dan is dat tot 31 oktober.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.