Enkel elektronisch betalen en slechts 15 minuten op het recyclagepark in Deerlijk

Bij de heropstart van het recyclagepark worden enkele regels aangepast. © MV
Redactie KW

Het recyclagepark in Kleine Tapuitstraat in Deerlijk opent vanaf woensdag 8 april opnieuw de poorten. Er gelden een aantal extra regels voor de gebruikers

Schepen Matthias Vanneste (Open VLD): “Wij vragen om enkel langs te komen voor hoogdringende zaken, als het echt niet anders kan. Afvalophaling aan huis blijft sowieso ook gegarandeerd. De openingsuren blijven identiek. Respecteer zeker de regels rond social distancing (minimaal anderhalve meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers).”

Het betalen kan enkel elektronisch en thans worden aanhang- of bestelwagens niet toegelaten. Het bezoek is beperkt tot 15 minuten (enkel tijd om maximum drie afvalstromen te lossen. Vooraf sorteren is aangewezen.)

Schepen Vanneste: “Wij laten gelijktijdig slechts een beperkt aantal bezoekers toe. Blijf in jouw wagen zitten, als je moet wachten. Is de wachtrij langer dan de openingstijd? Kom dan later terug.” Voor de hygiëne wordt gevraagd een eigen handgel mee te brengen. Kom alleen en maak er geen familie-uitstap van.”

De schepen vertelt er nog bij dat de recyclageparkwachters en andere medewerkers niet mogen helpen bij het uitladen en wegbrengen van afval. “Asbestcement mag niet in deze periode aanvoeren kan niet en er worden geen artikelen zoals compost of asbestcementzakken verkocht. Ook wie met de fiets of te voet komt, moet aanschuiven in de wachtrij. De inbreuken op veiligheid of sorteerregels worden beboet.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier