Enkel dienstverlening op afspraak in Oostkamp

© GST
Redactie KW

De evolutie van de besmetting van het coronavirus gaat steeds verder. Eerder werd al opgeroepen om enkel langs te komen voor hoogstdringende dienstverlening, maar de vaststelling is dat mensen het begrip ‘hoogdringendheid’ te breed interpreteren. Daarom werd door de coronacel van de gemeente Oostkamp beslist dat de dienstverlening aan de gemeentelijke loketten in Oostcampus enkel nog na een afspraak mogelijk zal zijn vanaf dinsdag 17 maart.

????????

“We moeten qua volksgezondheid de risico’s maximaal beperken”, aldus burgemeester Jan de Keyser. “We moeten daarom ons servicemodel hertekenen en overschakelen naar het ‘model op afspraak’. Mensen die langskomen zonder dringende redenen vergroten – weliswaar ongewild – het risico op besmetting bij de personeelsleden, maar ook voor klanten voor wie de dienstverlening wel dringend is. Daarom schakelen we per direct over naar werken op afspraak. Op die manier willen we als gemeente de dienstverlening voortzetten.”

Al dan niet dringend?

Als je een afspraak wil maken, kan je op de volgende manieren contact opnemen met de gemeente: 050 81 98 19, burgerzaken@oostkamp.be, ruimtelijkeordening@oostkamp.be, socialedienst@oostkamp.be. De medewerker zal je vragen waarover de afspraak gaat en oordelen of dat dringend is. Als het telefonisch of digitaal kan worden afgehandeld, moet het wachten tot na de coronatijd. Niet iedereen is echter digitaal. Gelieve de boodschap ook door te geven aan mensen in je omgeving die niet online zijn. Ook senioren vallen daar vaak onder en het is belangrijk dat ook zij geen onnodige bezoeken afleggen.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier