Engelenhartje helpt vrijheid in jezelf te vinden

Els Vanhollebeke in haar spirituele praktijk Engelenhartje.© (Foto SB)
Els Vanhollebeke in haar spirituele praktijk Engelenhartje.© (Foto SB)
Redactie KW

Op 1 maart mochten heel wat praktijken weer hun deuren openen. Ook Els Vanhollebeke (51) opende opnieuw haar spirituele praktijk Engelenhartje in Rumbeke. Na het maandenlange online coachen hoopt ze nu op weer meer persoonlijk contact met haar klanten.

Els is persoonlijkheidscoach en oefent ook een minder alledaags beroep uit, namelijk engelentherapeute. Toen ze haar praktijk in 2012 opstartte, keken velen vreemd wanneer ze zei dat ze engelentherapeute was. Nu merkt ze echter dat er alsmaar meer mensen voor spirituele begeleiding openstaan: “De meeste van mijn klanten zitten al op de spirituele weg. Velen van hen zijn ook mensen die merken dat de klassieke geneeskunde voor hen niet geholpen heeft”, aldus Els.

Spiritualiteit is iets waarmee ze als hoogsensitief persoon al haar hele leven bezig is. Eerst onbewust, maar toen ze bijna 30 was en haar kindjes ziek werden, begon ze zich te verdiepen in natuurgeneeskunde, homeopathie en kruiden.

Ze vond het zo interessant dat ze ook spirituele beurzen ging bezoeken en diverse voordrachten volgde: “Aanvankelijk was het eerder een hobby, maar ik raakte er helemaal van in de ban, omdat ik voelde wat voor een positief effect het had. Ik besefte dat ik mijn kennis niet alleen voor mezelf wou gebruiken, maar dat het ook mijn missie is om er anderen mee te helpen en daarom begon ik zelf cursussen te volgen zoals engelentherapie, aromatherapie en persoonlijkheidscoach.”

Engelentherapie

Concreet biedt Engelenhartje onder andere healing, chakramassages, coaching en reading met engelenkaarten aan, maar ook regelmatig workshops, meditaties en voordrachten.

Alles staat in het licht van engelentherapie: “Engelentherapie helpt blokkades los te maken, zowel op lichamelijk alsook op psychisch vlak. Het helpt onder andere ook om kracht te vinden, om je lichaam en geest in balans te brengen, om inzichten te krijgen in bepaalde situaties, om te ontspannen, om meer energie te krijgen en om je bewustzijn te vergroten”, legt Els uit.

Geen horloge

Ook al moest Els tijdens de vorige lockdowns haar deuren sluiten, toch bleef ze mensen online coachen: “Zelf had ik het tijdens de tweede lockdown erg moeilijk. Ik was voor het eerst in mijn leven alleen op m’n verjaardag, maar ook op Kerstmis en Nieuwjaar. Ook mijn pasgeboren kleinkindje kon ik niet bezoeken. Bovendien kwamen heel wat onverwerkte zaken terug uit het verleden. Je wordt erg geconfronteerd met jezelf, maar je leert dat de beste reactie aanvaarden is, zowel de omstandigheden als jezelf. Het is een verwerkings- en transformatieproces dat je ziel doet groeien en dichter bij de kern van jezelf brengt. Dat probeer ik dan ook mee te geven aan mijn klanten. Het werkt wel, op afstand coachen, maar toch merk ik dat mensen persoonlijk contact nodig hebben. Ik heb het ook liever, want zo kan je hen beter observeren.”

Wat Els anders wil doen dan andere coaches is bewust tijd nemen voor haar klanten: “Ik neem veel tijd voor een gesprek. Dat vind ik belangrijk voor zowel mezelf als voor de klanten. Het is niet dat er ieder uur een nieuw gesprek staat gepland. In mijn praktijk hangt er zelfs geen horloge.”

Nieuwe wereld

Het doel van Els is een nieuwe wereld creëren: “Ik wil mensen helpen bewust te worden om meer naar zichzelf te kijken in plaats van altijd antwoorden in de buitenwereld te zoeken of na te denken wat anderen van hem of haar vinden. Ik wil ook mensen helpen met de vrijheid in zichzelf te vinden en hen leren hoe ze onvoorwaardelijke liefde op aarde kunnen brengen. Dat kan alleen als we onze intuïtie volgen. De sleutel zit diep van binnen en mijn doel is om die sleutel te helpen vinden.” (SM)

Info: Meer informatie vind je op www.engelenhartje.be of mail naar vanhollebeke.els@telenet.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.