Energiesteun voor 33 dierenasielen in West-Vlaanderen

Vlaams Dierenminister Ben Weyts helpt 33 asielen in de provincie West-Vlaanderen om hun energiefactuur te betalen. © Foto BELGA
Redactie KW

Vlaams Dierenminister Ben Weyts helpt 33 asielen in de provincie West-Vlaanderen om hun energiefactuur te betalen. De West-Vlaamse asielen kunnen rekenen op in totaal € 141.000. Het bedrag per asiel varieert van € 1.000 tot € 25.000.

“De dierenasielen in West-Vlaanderen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hen ook helpen om door een moeilijke periode te komen”, zegt Weyts. “Net zoals veel gezinnen en bedrijven hebben ook onze asielen geworsteld met de fors gestegen energieprijzen”.

Structurele steun

De dierenasielen in West-Vlaanderen doen fantastisch werk en vangen heel wat verwaarloosde, mishandelde, verdwaalde of thuisloze dieren op. Tot voor een paar jaar kregen ze daarvoor geen enkele structurele steun vanuit de overheid. In 2020 bracht Vlaams Dierenminister Ben Weyts hier voor het eerst verandering in en sindsdien is er gewerkt aan een systeem van structurele financiële steun voor alle erkende dierenasielen.

Vorig jaar bedroeg de totale steun al € 1,7 miljoen. Daarbovenop trok Weyts ook extra middelen uit voor eenmalige energiesteun, nadat ook veel asielen geraakt werden door de fors gestegen prijzen.

Afhankelijk van grootte

Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft nu € 141.000 energiesteun uitgekeerd aan 33 asielen in de provincie West-Vlaanderen. Het bedrag per asiel is afhankelijk van de grootte van het asiel en varieert van € 1.000 tot € 25.000. Zo krijgt het Blauwe Kruis Brugge € 25.000. Hippo Agri, ook uit Brugge, mag rekenen op € 13.599. Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende ontvangt € 12.750 en vzw Dierenasiel De Knuffelpootjes in Menen mag € 11.228 verwachten.

“Dierenasielen doen fantastisch werk, dus we willen hen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan”, zegt Vlaams minister Weyts. “De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen ook niet vergeten wanneer de energiefactuur aankomt.”

Energiesubsidies voor asielen in West-Vlaanderen:

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.