En plots zit koningin Mathilde in je restaurant… De Pepermolen krijgt hoog bezoek

Diny Pont en Christoph Millecam verwelkomden koningin Mathilde in hun zaak. © Davy Coghe
Piet De Ville

Gastvrouw Diny Pont en chef Christoph Millecam van restaurant De Pepermolen in Brugge kregen zondagnamiddag wel bijzonder hoog bezoek over de vloer. Niemand minder dan koningin Mathilde kwam er tafelen. “Een grote eer, maar jammer dat we geen foto mochten nemen”, zegt Diny.

Bij restaurant De Pepermolen in de Langestraat in Brugge krijgen ze wel vaker bekende gasten over de vloer. Zo komt zanger Raymond van het Groenewoud, die in de buurt woont, er graag een hapje eten. “We hebben hier ook toenmalig Europees president en voormalig premier en kamervoorzitter Herman Van Rompuy al aan de deur gehad. Jammer genoeg moesten we hem weigeren, want de zaak zat helemaal vol en hij had niet gereserveerd”, lacht uitbater en chef-kok Christoph Millecam.

Tafel van vier

Het bezoek van koningin Mathilde is nog van een ander kaliber. “Zo’n twee weken op voorhand kreeg ik telefoon van een dame met een Frans klinkende familienaam die wilde reserveren voor zes personen, verspreid over een tafel van vier en een van twee”, vertelt gastvrouw Diny Pont. “Ze maakte er geen enkele melding van dat koningin Mathilde erbij zou zijn. De dag waarop het gezelschap verwacht werd, kwam er rond het middaguur wel een man langs die verwees naar die reservatie en kwam kijken naar de tafelschikking. Maar dan nog werd geen melding gemaakt van de komst van de koningin. Rond 13.30 uur kwam het gezelschap dan binnen voor de lunch. Met een dikke mantel aan en een mondmasker op had ik Mathilde niet meteen herkend. Pas toen ze haar mantel aangaf, ging neerzitten en het mondmasker afdeed merkte ik dat we de koningin op bezoek hadden. Ik knikte ten teken van herkenning, maar voor de rest heb ik haar eigenlijk niet echt aangesproken. Eerlijk gezegd: ik was nogal verbouwereerd en zeker in het begin nogal nerveus. Natuurlijk willen we iedereen op dezelfde correcte manier bedienen, maar je hebt toch niet iedere dag de koningin in je zaak hé…”

Met haar dikke mantel aan en een mondmasker op had ik koningin Mathilde niet meteen herkend

Diny en Christoph hadden de indruk dat het een privébezoek onder vriendinnen was voor de koningin, met aan haar tafel dus nog drie dames en aan een afzonderlijke tafel twee heren, hoogstwaarschijnlijk een chauffeur en een lijfwacht. “Uiteraard keken de andere gasten in de zaak verrast op bij de aanwezigheid van de koningin. Er werd wat gefezeld en veel gasten vroegen me Is dat écht de koningin die daar zit?!”, gaat Diny verder. “Maar al bij al bleef iedereen rustig en beleefd. Niemand sprak haar aan.”

Koffietje

“Wat ze gegeten heeft? Dat zeg ik liever niet, die mensen willen toch ook wat privacy. Ik kan wel zeggen dat het gezelschap à la carte heeft gegeten. Enkel een hoofdschotel, geen menu. Wel met een koffietje na de maaltijd.. Er werd geen alcohol gedronken. De rekening werd vereffend door de dame die de reservatie had gemaakt. Hoe ze erbij kwamen om net ons restaurant in Brugge te frequenteren, is me niet duidelijk en ik heb het ook niet gevraagd. Natuurlijk hadden we graag een fotootje met de koningin en ik heb dat ook gevraagd aan de twee heren die haar begeleiden en dan ook nog eens aan de dames aan haar tafel toen ze zelf naar toilet was, maar ze vroegen om geen foto’s te nemen…” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.