Wannes Beernaert (31) en Julie Van Wietendaele (30) verloren op 31 oktober hun zoon Foss. De acht maanden oude baby overleed in zijn slaap. Het verlies sloeg diepe wonden bij zijn ouders en papa Wannes kanaliseerde zijn verdriet in een emotioneel lied. "'Fly Young Bird' is één langgerekt eerbetoon aan onze zoon", reageerde hij eerder in een emotioneel interview met Krant van West-Vlaanderen. "Het nummer zal ons lijflied worden. We zijn dankbaar voor de mooie momenten die Fosske ons bezorgd heeft."

Wannes en Julie besloten om 'Fly Young Bird' als single te lanceren en de opbrengst aan de vzw Met Lege Handen te schenken. Zij staan ouders van overleden baby's met raad en daad bij. "Ook wij hebben hun steun al mogen ervaren. Wat zij doen, is van onschatbare waarde."

© Joke Couvreur

Met Lege Handen is een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden baby. Om de zes weken zijn er praatgroepen waar ouders terecht kunnen om te praten met lotgenoten samen te rouwen. Elk jaar is er een herdenkingsviering en een wandeling. De vzw geeft ook getuigenissen in ziekenhuizen om zorgverleners te helpen de juiste begeleiding aan te bieden.

De single kost digitaal 5 euro en 7 euro op cd. Bestellen kan via www.flyyoungbird.be

De hoes van 'Fly Young Bird'. © Joolspent&verft
Wannes Beernaert (31) en Julie Van Wietendaele (30) verloren op 31 oktober hun zoon Foss. De acht maanden oude baby overleed in zijn slaap. Het verlies sloeg diepe wonden bij zijn ouders en papa Wannes kanaliseerde zijn verdriet in een emotioneel lied. "'Fly Young Bird' is één langgerekt eerbetoon aan onze zoon", reageerde hij eerder in een emotioneel interview met Krant van West-Vlaanderen. "Het nummer zal ons lijflied worden. We zijn dankbaar voor de mooie momenten die Fosske ons bezorgd heeft."Wannes en Julie besloten om 'Fly Young Bird' als single te lanceren en de opbrengst aan de vzw Met Lege Handen te schenken. Zij staan ouders van overleden baby's met raad en daad bij. "Ook wij hebben hun steun al mogen ervaren. Wat zij doen, is van onschatbare waarde."Met Lege Handen is een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden baby. Om de zes weken zijn er praatgroepen waar ouders terecht kunnen om te praten met lotgenoten samen te rouwen. Elk jaar is er een herdenkingsviering en een wandeling. De vzw geeft ook getuigenissen in ziekenhuizen om zorgverleners te helpen de juiste begeleiding aan te bieden. De single kost digitaal 5 euro en 7 euro op cd. Bestellen kan via www.flyyoungbird.be