Emotioneel afscheid voor Luc en Marianne van Adinkerkse Camping Ter Hoeve

nieuwe campingmanager Barbara Fertein, vorige eigenaars Luc Van Ghelluwe en Marianne Bacqué, CEO Plopsa Steve Van den Kerkhof, parkmanager Plopsaland Wim Wauters en 450 campinggasten op de achtergrond © MVP
Redactie KW

Sedert 1 januari 2017 is Plopsaland N.V. officieel de nieuwe eigenaar van Camping Ter Hoeve. Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof vond dat de familie Van Ghelluwe voor hun levenswerk wel eens flink in de bloemetjes mochten gezet worden.

Zondagnamiddag 9 april wisten Luc Van Ghelluwe en Marianne Bacqué niet waar ze het hadden toen ze op luid applaus en gejoel werden onthaald door 450 campinggasten, die speciaal voor hen ettelijke kilometers hadden afgelegd, want ze kwamen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Wallonië.

Stiekem pinkten Luc en Marianne wel een traantje weg, want eigenlijk hadden ze graag gehad dat vader Maurits Van Ghelluwe en moeder Madeleine erbij waren geweest. Maar het heeft niet mogen zijn, want vader stierf net voor Kerstmis en moeder enkele weken later. 52 jaar geleden nam vader Van Ghelluwe noodgedwongen een gedurfde beslissing toen de eigenaar waar hij zijn boerderij runde in het dorp hem drie jaar de tijd gaf om een andere broodwinning te zoeken. Toen werd de grondslag gelegd voor Camping Ter Hoeve in de Duinhoekstraat, waar toen nog lang geen sprake was van Plopsaland, het Meli-park al wel. “Het waren 10 harde jaren, maar vader was een doorzetter” vertelt Luc. “Toen we pas verhuisden was ik nog een broekventje van 9 jaar, maar toen ik 16 werd moest ik al meedraaien. Zowel mijn ouders als later Marianne en ikzelf hebben het altijd met hart en ziel gedaan.”

We zullen nu zelf ook meer tijd hebben voor eigen vakanties

“Als we onze klanten gelukkig zagen, dan waren wij het ook. We hebben hele goede herinneringen aan een aantal evenementen die we samen met de campinggasten op touw hebben gezet. Zo ontstonden er echte vriendschapsbanden en heel wat klanten keerden jaar na jaar terug, zelfs de tweede generatie soms. De laatste jaren is het allemaal eenvoudig geworden om een kampeerplek te reserveren, maar nog geen 20 jaar geleden gebeurde dat nog allemaal per brief via de post. Ofwel stonden de mensen hier ineens aan de ingang, ‘op de bonnefooi’ zoals de Nederlanders zeggen. Maar meestal was er nog wel een plaatsje vrij, want met de jaren hebben we het terrein uitgebreid tot 514 plaatsen. Tijdens het seizoen, dat liep van de paasvakantie tot de herfst werkten we 7/7 en was ik 24/24 standby, want ik probeerde alle klussen zelf op te knappen. Pas in de winter was er tijd om er zelf even tussenuit te knijpen. Maar nu is het welletjes geweest en zijn we ingegaan op het voorstel van Steve Van den Kerkhof, die nog grootse toekomstplannen heeft met ons domein. En onze dochters zien de opvolging toch niet zitten.”

Ver weg gingen Luc en Marianne het echter niet zoeken: “we verhuisden naar het zuiden” zeggen ze lachend. “Dat is net achter de camping, waar we nu meer tijd hebben voor onze schapen en onze bieten. En we zullen nu zelf ook meer tijd hebben voor eigen vakanties.”

Voortaan zal Barbara Fertein, die ook coördinator is van Plopsaqua, zich bezighouden met het reilen en zeilen van de camping. “Voorlopig verandert er niks” zegt ze. “We doen op dezelfde manier verder en bieden enkel plaatsen aan voor sta- en trekcaravans en mobilhomes, van 1 april tot eind september.” CEO Steve Van den Kerkhof hoopt echter dat er snel een beslissing komt voor de wijziging van het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) zodat de vergunning kan worden afgeleverd door de gemeente of de provincie voor de 150 geplande thema-vakantiehuisjes.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier