Emotioneel afscheid van Steffie Vermaut, het meisje dat haar tong uitstak tegen kanker

© VDB
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag werd in Heule afscheid genomen van Steffie Vermaut, het meisje overleed vorige week zaterdag aan de ziekte.

Steffie Vermaut, het meisje dat bekend werd toen ze voor de campagne van Kom op tegen Kanker letterlijk haar tong uitstak tegen de vreselijke ziekte, overleed op zaterdag 28 maart. Het dochtertje van Marino Vermaut en Sabine Depla uit Heule werd twee jaar geleden getroffen door kanker, maar ze hield zich sterk. Tijdens haar ziekte was ze de grootste optimist van het gezin, ze troostte zelfs haar ouders toen die het moeilijk hadden. Tijdens haar ziekte volgde Steffie lessen via Bednet en omdat het zo goed ging met haar mocht ze in september 2013 samen met haar klasgenootjes naar het derde leerjaar.

Het ging echt goed met Steffie, tot vorige week het noodlot keihard toesloeg. “Steffie voelde zich grieperig”, zegt haar papa. “De huisarts stuurde ons meteen naar het ziekenhuis in Gent. Daar kwam het harde verdict: een nieuwe tumor, nu op haar hartspier. Er kon niets meer aan gedaan worden. Dit kwam zo onverwacht. Eind januari waren we nog op controle geweest en toen was alles goed. We troosten ons met de gedachte dat Steffie geen pijn heeft gehad en dat ze niet meer heeft geweten dat die vreselijke ziekte weer de kop kwam opsteken.”

Rouwhoekje

Op school werd voor Steffie een rouwhoekje ingericht met kaarsjes, brieven, tekeningen, kleurrijke vlinders en heel veel witte rozen. Er werd maandag ook een viering gehouden met een gebed, een liedje van haar lievelingsgroep K3 en klasgenoten die een tekstje hadden geschreven. De school nam ook de organisatie van de afscheidsviering op zich. “Op die manier ontlasten we de ouders”, zegt Geert. “Dat is het minste wat wij kunnen doen. In samenspraak met hen hebben we de muziek gekozen.”

De leerlingen van haar klas schreven ook een tekstje dat vrijdag werd voorgelezen in de kerk. Na de viering werden ballonnen opgelaten voor Steffie.

(NV/Foto BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.