Emotioneel afscheid in Koksijde van jonge vrouw die verongelukte in Amsterdam

Redactie KW

Woensdagnamiddag werd er in de Sint-Pieterskerk afscheid genomen van de 26-jarige Annelien Vanderhoeght.

Annelien Vanderhoeght, medewerkster van het productieteam van Zwarte Tulp, is overleden nadat ze werd aangereden. De jonge vrouw werd geboren in Wilrijk op 23 oktober 1989. De prille twintiger was verloofd met Robert-Jaap de Lange en was de dochter van Jan en Bie Vanderhoeght-Van Buyten. Ze heeft drie broers en twee zussen. Haar ouders wonen sinds enkele jaren in Koksijde en Annelien kwam geregeld naar de kustgemeente op bezoek.

Dinsdag was er al een afscheidsbijeenkomst in Amsterdam Studio’s, waar meer dan 600 mensen Annelien kwamen herdenken. Woensdag in de Sint-Pieterskerk waren geen stoelen genoeg voor de meer dan 300 aanwezigen die hun steun kwamen betuigen aan de bedroefde familie en vrienden. Zoals het gevraagd werd door de familie hadden de kerkbezoekers bijna allemaal een witte roos bij.

Emotioneel afscheid in Koksijde van jonge vrouw die verongelukte in Amsterdam

Annelien was een mooie carrière aan het opbouwen als regieassistente en ze was al crewlid bij de opnames van de film Adios Amigos en de tv-reeks dokter Tinus. Tijdens die opnames begeleidde ze vooral de figuranten.

Annelien rust nu op de gemeentelijke begraafplaats in Koksijde-dorp.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier