Emmy Vandewalle (38) uit Ieper: “Verliefd op de streek”

Emmy Vandewalle. © EG
Redactie KW

Emmy werkt als leerkracht lichamelijk opvoeding in het Koninklijk Atheneum van Ieper. Met haar partner Sam Vandeghinste en hun twee kinderen, Jarno (11) en Luka (9), woont ze op de Zonnebeekseweg.

Wat doe je in je vrije tijd?

“Ik probeer sportief bezig te zijn. Zo ga ik regelmatig joggen. Ik fiets ook graag en ben lid van dameswielerploeg de Cyclo Cats. Op woensdagavond en zondagvoormiddag trekken we erop uit voor een ritje. Ik probeer ook twee per week te gaan zwemmen. Die drie sporten combineer ik ook een keer per jaar tijdens de In Flanders Fields Triatlon. In september deed ik al voor de derde keer mee.”

Wat zou je veranderen in Ieper?

“Ik ben afkomst van Brugge, heb in Leuven gestudeerd, verbleef een tijdje in Gent, maar ondertussen woon ik negen jaar in Ieper. Zeker nu ik kinderen heb, is Ieper de ideale woonplaats. Ik ben echt verliefd geworden op de streek. Het enige wat ik zou veranderen, is de fietsveiligheid. Ook het openluchtzwembad mis ik. Ik zwem graag in open water, maar daarvoor moet ik nu andere oorden opzoeken.”

“Het enige wat ik zou veranderen in Ieper, is de fietsveiligheid”

Wat staat op je bucket list?

“Ik zou graag eens een trektocht doen met het gezin. De kinderen zijn nog wat jong, maar over een aantal jaar zou dat moeten lukken. Het idee staat nog in de kinderschoenen. Ik ben er nog niet aan uit naar waar we zullen trekken, maar het moet een plek zijn met veel natuur en liefst waar de zon schijnt.”

Kijk je uit naar de kerstperiode?

“Ik vind de sfeer en gezelligheid tijdens die periode wel leuk. Hopelijk valt er een beetje sneeuw. Het is voor mij ook de periode om aan wintersport te doen. Ik trek twee keer naar Oostenrijk, een keer met het gezin en een keer met school, om te skiën en te snowboarden. Op 22 december loop ik ook mee met de Santa Claus Run, een loopwedstrijd waarbij alle deelnemers verkleed zijn als kerstman.” (WV)

Emmy Vandewalle geeft het stokje door aan Lut Devriendt uit Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier