Emma Paret toont de beste ‘Weg naar Vrede’

De Groep uit VBS De Vaart die deelnam aan de vredesposterwedstrijd met links vooraan Emma Paret met haar winnend werkje. © PH
Redactie KW

Er waren dit jaar onder coördinatie van Lions Oostkamp 216 leerlingen die deelnamen aan de Vredesposterwedstrijd onder het thema “A journey of Peace” of “Op weg naar Vrede”. Ze kwamen uit tien klassen van vijf verschillende scholen die deelnamen.

De namen van de tien klaswinnaars zijn: Wout Inghels en Finn Hogenhall (Koning Boudewijnschool – Oostkamp), Sofie De Vuysdere en Norah Diericks (Wonderwijs – Assebroek), Emma Paret, Nayara Notrdame, Lies Lemey en Rémi Claerhout (VBS De Vaart – Moerbrugge), Pauline Van Doorne (VBS De Bosbes – Hertsberge) en Linde Vermeersch (VBS Baliebrugge).

“Uiteindelijk werd Emma Paret, leerlinge van het vijfde leerjaar A aan de VBS “De Vaart” uit Moerbrugge (klastitularis meester Frederik Duyck) als Clublaureate weerhouden”, vertelt Eddy Desmet van de Oostkampse Lions . “Emma maakte een zeer sterk werk. Ze verving namelijk de Vredesduif door een Amerikaanse adelaar die met zijn klauwen een stuk uit de muur trok die door president Trump op de grens met Mexico werd opgetrokken. Als dit geen streven naar vrede is!”

“Alle klaswinnaars ontvingen van Lions Oostkamp een boekenbon ter waarde van 25 euro. Omdat het werkje van Emma Paret zo indrukwekkend was, werd zij tevens door Lions België uitgenodigd op de “Kidsday” die vorige week plaatsvond in “Bobbejaanland” in Lichtaart, waarmee meteen ook geweten is dat haar poster tot de 150 beste van België behoorde”, besluit Eddy Desmet. “Ieder jaar nemen ongeveer 5000 kinderen deel aan de wedstrijd.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier