Emma Couwet uit Poperinge is 21 in 21: “Later eigen bedrijf oprichten”

Emma Couwet. © (Foto LV)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

“Tijdens het schooljaar verblijf ik de meeste dagen op kot in Kortrijk. Ik zit momenteel in mijn derde bachelorjaar aan de Kulak, waar ik biochemie en -technologie studeer. Volgend academiejaar zet ik mijn studies verder in Leuven. Aan de Kulak was ik dit jaar lid van het praesidium Hyperion. Binnen het praesidium nam ik de functie ‘onderwijs’ voor mijn rekening. Daarnaast hielp ik mee met het organiseren van uiteenlopende activiteiten voor mijn medestudenten. Daartoe behoren zowel de wekelijkse sportactiviteiten, als bijvoorbeeld het uitbaten van het studentencafé. Corona maakte het ons niet gemakkelijk, maar het hele praesidium zette zich extra hard in om toch veel nevenactiviteiten te laten plaatsvinden. Na een drukke studeerweek ben ik wel altijd blij om in het weekend terug thuis te zijn. In Poperinge kan ik dan mijn batterijen terug opladen om er weer stevig in te vliegen in Kortrijk de volgende week.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen, nieuwe hobby’s ontdekt?

“De lockdownperiodes hebben me doen realiseren dat ik een sociaal beest ben en dus een grote nood heb aan sociaal contact. Daarom bleef ik dit schooljaar pendelen tussen Kortrijk en Poperinge, want dan kon ik het contact met enkele kotgenoten onderhouden. Dankzij hen heb ik de schaaksport opnieuw ontdekt. We gingen ook af en toe eens tennissen, een sport die ik vóór corona nog nooit beoefend had, maar het ligt me wel. Eind 2020 nam ik ook nog deel aan het Vlaams Jeugdparlement. Een bezigheid die mijn politieke interesse weer wat nieuw leven heeft ingeblazen.”

Kook je graag en wat is je favoriete gerecht?

“Op kot proberen we met enkelen om regelmatig samen te koken. Ik hou er wel van om in de keuken te staan en eens een nieuw gerechtje uit te proberen. Thuis schuif ik graag mijn voetjes onder tafel. Zeker als mijn vader, Bart Couwet, stoofvlees met frietjes klaarmaakt, mijn favoriete klassieker. Daarnaast eet ik ook heel graag eens sushi.”

Is er een goed doel dat je na aan het hart ligt?

“Ik voel mij met verschillende goede doelen verbonden. Zoals het Rode Kruis bijvoorbeeld dat opnieuw grootschalige en professionele acties op poten heeft gezet om de slachtoffers van de watersnood in ons land te helpen. Ook Kom Op Tegen Kanker ligt me na aan het hart, omdat kanker nog steeds zoveel mensen treft en hun steun dus ook zeer waardevol is. Ten slotte draag ik ook graag bij tot wetenschappelijk onderzoek, aangezien ik zelf een wetenschappelijke richting studeer.”

Is er iemand naar wie je opkijkt en waarom?

“In mijn dichte omgeving kijk ik op naar mijn grootouders, want ze weten me wel altijd iets interessants bij te brengen. In het algemeen kijk ik op naar vrouwen die hoge functies bekleden, omdat zij jammer genoeg nog vaak een uitzondering zijn. Ik hoop dat er steeds meer vrouwen doorbreken en dat alle stereotypen uit de wereld worden gebannen. Zo zou ik zelf later mijn eigen bedrijf willen oprichten.” (LV)