Emile Vervaeke en Barbara De Brouwer schrijven 9de Stasegem LOOPT! op hun naam

We herkennen in het midden de winnaar Emile Vervaeke, tweede werd Dylan Voet (links) gevolgd door Timmy Vermeersch (rechts). © LL
Redactie KW

Ruim 500 atleten kwamen vrijdagavond afgezakt naar Stasegem om er deel te nemen aan de negende editie van Stasegem LOOPT! meetellend voor het Harelbeeks Joggingcriterium.

Op de 9,6 kilometer stond er geen maat op Emile Vervaeke. De 21-jarige thuisloper nam al vlug het hazenpad. Hij bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en finishte in 31’53. Dat was 48 seconden sneller dan Dylan Voet die tweede werd. Timmy Vermeersch was een mooie derde in 33’05.

Bij de dames was Barbara De Brouwer heer en meester. De Kortrijkse liep een voorsprong van maar liefst 3’31 bijeen en eindigde in een tijd van 35’40. Sylvie Christiaens werd tweede in 39’11 en Isabelle Braekeveld werd nog eens 22 seconden later derde.

De 4,8 kilometer was op maat gesneden van Heulenaar Steven Callens. De atleet van KKS kwam solo aan in een tijd van 15’55. Dieter Van De Walle werd 13 seconden later tweede. Dante Struyve mocht met zijn 16’22 als derde mee het podium op.

Bij de dames duldde Audrey Goesaert uit Harelbeke geen tegenstand. De AZW atlete overschreed de meet na 18’36. Karen Himpe werd tweede in 20’20 en Elke Vynckier derde in 20’27.

(ELD/foto LL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.