Emiel Pauwels herdacht tijdens eerste Memorial

Redactie KW

Op de piste van het Blosostadion Julien Saelens in Assebroek organiseerde atletiekclub Olympic Brugge voor de eerste maal de Memorial Emiel Pauwels.

De oudste en strafste Brugse atleet overleed eerder dit jaar op 95-jarige leeftijd. Hij stapte op 7 januari uit het leven door euthanasie, nadat bij hem eind vorig jaar maag- en darmkanker werd vastgesteld. Zijn club besliste om vanaf dit jaar ieder laatste weekend van augustus een atletiekmeeting voor masters met zijn naam te organiseren. De eerste Memorial Emiel Pauwels was goed voor een deelname van 56 atleten uit 28 verschillende clubs. Zij zorgden voor 109 prestaties. Er werden geen nationale records verbroken, wel een Nederlands op de 1.500 meter. In de categorie 70+ liep Riet Jonkers 6’48”.

Driekamp

De meeste deelnemers kwamen voor de ingerichte driekamp met de 100m, hoogspringen en speerwerpen. Of de drie favoriete nummers van Mieltje. Zo nam OB- atleet Carolus Moens (89), boezemvriend en de laatste jaren trainingspartner van Emiel, deel aan die driekamp. In het hoogspringen ging hij nog knap over 95cm.

In de rand van het gebeuren zorgde Bruggeling Serge Van Belle voor twee nationale records bij de andersvaliden. In zijn categorie verbeterde hij de beste Belgische prestatie in het kogelstoten en het discuswerpen. Ook Emiel Pauwels werd geëerd. In juni, tijdens het BK voor masters in Lebbeke, werd hij postuum uitgeroepen tot ‘master van het jaar’. Het was Erna Ots van de mastercommissie van de Vlaamse Atletiekvereniging (VAL) die trofee aan zijn zoon Eddy Pauwels overhandigde. Dit gebeurde in bijzijn van Frank Verhelst (voorzitter) en Wout Vandersteene (ondervoorzitter) van Olympic Brugge.

(ACR/ Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier