Eméric Coene zingt bij Hello Stars

Als het van Eméric Coene afhangt, dan stond hij nu al voltijds op de planken en hadden we hem al zeker gespot in The Voice Kids. Gelukkig zijn Barbara Dehem en Olivier Coene realistisch en willen ze hem vooral eerst kind laten zijn. Toevallig kwamen ze via een vakantiekamp terecht bij Hello Stars, een nieuwe Belgische muziekgroep voor en door kinderen opgericht door de jonge Brusselse Lya Luca.

Eméric Coene (rechts vooraan op de foto) heeft een vakantiekamp meegemaakt van Hello Stars aan onze kust in Lombardsijde. Daar heeft hij meegewerkt aan het liedje ‘Wij zijn klaar’ en de bijhorende clip. (foto SD)

Als jonge leerkracht lager onderwijs merkte Lya Luca dat er in de klas niet genoeg werd gedanst en gezongen op kwalitatief niveau en daarom startte ze dit project. “Ik merkte ook dat er weinig eigentijdse hippe Nederlandstalige kinderliedjes waren. Daarom richtte ik, oorspronkelijk in het kader van mijn eindwerk, Hello Stars op.”

“Hello Stars heeft als doel kinderen te inspireren om meer te zingen en te dansen. Ik schrijf alle liedjes voor Hello Stars zelf. Bij elk liedje dat we uitbrengen, horen ook gratis lespakketten (www.hellostars.be/lespakketten). Die bestaan bijvoorbeeld uit video’s waar ik de dansjes en liedjes stap voor stap uitleg. Daardoor kunnen leerkrachten er makkelijk mee aan de slag in de klas. Ook leerkrachten die zelf niet graag of goed zingen en dansen, kunnen nu toch kwalitatieve muzische lessen geven.”

Momenteel bestaat Hello Stars uit een 30-tal ‘sterren’. De kinderen komen uit alle provincies en zijn tussen 7 en 14 jaar oud. Eméric Coene (7) is een van die Hello Stars-sterren en woont in Ieper. Mama Barbara Dehem is best wel fier op het enthousiasme van haar jongste zoon.

Vakantiekamp

“Eméric wilde al meedoen aan Ketnetmusicals, maar we vonden hem nog te jong. Op dit moment volgt hij ‘podiumkriebels’ aan de academie en hij heeft ook een vakantiekamp meegemaakt van Hello Stars in Lombardsijde. In totaal zijn er nog een viertal kinderen uit West-Vlaanderen, de anderen komen uit de rest van België. Eméric heeft al aan één liedje We zijn klaar en de bijhorende clip meegewerkt. Dat is ondertussen al 47.000 keer bekeken.”

Lya vult aan: “We hebben intussen al een mini-cd met vijf nummers, door mezelf geschreven. We willen in de zomerperiode van 2020 met Hello Stars een eerste reeks optredens verzilveren en ondertussen kunnen de mensen en festivalorganisatoren met ons kennismaken via Spotify, Deezer en Youtube.”

En hoe recruteert Hello Stars al deze nieuwe nachtegaaltjes? Lya Luca: “We gaan tijdens schoolvakanties meermaals op kamp en tijdens deze kampen repeteren we en nemen we nieuwe liedjes en videoclips op. We hebben dus geen wekelijkse repetities.”

Optreden winnen

Mama Barbara Dehem vult aan: “Voor ons is dat echt handig, want dan moeten we niet wekelijks taxi spelen en weten we dat Eméric een hele week in goeie handen is. Daarvoor betalen we niet meer dan een doorsnee voetbal- of mutualiteitenkamp vandaag kost.”

Een vergelijking met Kinderen voor Kinderen of Scaletta is niet op zijn plaats, maar begrijpbaar. “We zijn echt een eigen Belgische groep en vertegenwoordigen geen enkele andere organisatie. Alles wat wij doen is uniek en van ons!”

Ondertussen loopt er een wedstrijd om een optreden van Hello Stars te winnen. “Een liedje van ons leren, dat filmen met een originele choreografie en wie weet komen wij ergens in West-Vlaanderen als eerste een optreden verzorgen!”, legt Lya Luca uit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.