Emely en Charlotte zamelen 1.510 euro in voor de slachtoffers in de overstroomde gebieden

Op de foto herkennen we Annelien Dewachter, Cynthia Sioen, Charlotte Floree, Emely Bonjé, Fran Seynaeve en Marie Desmyter. Tessa Demeester, Natasha Lambier en Luna Devuyst ontbreken op de foto. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Van 20 tot 24 juli lanceerden Emely (35) en Charlotte (29) een bijzondere actie in hun vier kapsalons in Oostende en Westende. Voor elke klant die er kwam voor een kapbeurt, doneerden ze vijf euro aan de slachtoffers in de overstroomde gebieden. Ze haalden maar liefst 1.510 euro op.

Emely Bonjé en Charlotte Floree, twee nichtjes uit Oostende die samen vier kapperszaken uitbaten, waren net als iedereen hard getroffen door het leed dat ze te zien kregen in Limburg en de Ardennen en besloten iets te doen. “Elke klant die besloot om in de vooropgestelde periode een kapbeurt te ondergaan in een van onze salons zou vijf euro extra betekenen voor de slachtoffers van de overstromingen”, vertelt Charlotte. “Het moet verschrikkelijk zijn voor die mensen en dit is onze manier om ons steentje bij te dragen.”

“Onder het moto: alle beetjes helpen, kapten we er in die periode op los”, pikt Emely in. “Het hele team werkte hard om zoveel mogelijk geld in te zamelen.” Uiteindelijk zamelden de dames 1.510 euro in. Dat geld storten ze door naar het Rode Kruis. “We zijn heel blij dat het uiteindelijk zoveel heeft opgebracht. Heel wat mensen gaven zelfs nog een extra donatie, waardoor we toch een mooi bedrag kunnen schenken. Iedereen daar helpen kunnen we niet, maar alle kleine beetjes kunnen een groter geheel vormen. Uiteindelijk draait het vooral om je medemens helpen. Dit wens je je grootste vijand niet toe.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier