Emelie Vermoote opent in Veurne massagesalon voor baby’s, Babybelle

Emelie Vermoote in haar babywellness.© gf
Emelie Vermoote in haar babywellness.© gf
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Emelie Vermoote (28) opende in de Boterweegschaalstraat 4 in Veurne haar babywellness, ‘Babybelle’. Jonge ouders kunnen er terecht voor een deugddoende hydrotherapie en massage voor hun pasgeboren kindjes.

De voorbije weken werd een voormalige kinderopvang in het stadscentrum omgebouwd tot massagesalon. De vriend van Emelie, Steve Vanderplas, nam de verbouwingswerken voor zijn rekening.

“Ik werkte tot voor kort als administratief bediende voor zijn schrijnwerkbedrijf in Bulskamp, maar start hier nu mijn eigen onderneming”, begint Emelie. “Een tijdje geleden gingen wij zelf naar een babywellness met ons dochtertje, Elise. Dat sprak mij meteen aan. Ik heb altijd al met kindjes willen werken en wou eigenlijk graag vroedvrouw worden. Door mijn spierziekte zou dat echter te belastend zijn, terwijl ik hier mijn eigen agenda kan beheren.”

Jacuzzi voor baby’s

Bij Emelie kun je terecht voor een halfuur hydrotherapie, gevolgd door een halfuur massage voor je kleine spruit. “De baby’s krijgen eerst een zwempamper en een drijfring aangemeten, voor ze in het bad gaan. Door de waterstralen slaan ze aan het trappelen, wat erg goed is voor de bloedsomloop. Vervolgens geef ik zelf de massage. Daartoe volgde ik een avondopleiding bij Syntra West in Brugge. De therapie is sowieso ontspannend voor zowel de baby’s als de ouders, maar kan ook medische problemen zoals reflux verhelpen. De kindjes worden rustiger en slapen beter”, stelt Emelie.

Giftboxen

Voorts denkt Emelie eraan om workshops en workouts te houden in haar salon, waarvoor ze externe specialisten wil inschakelen. “Denk bijvoorbeeld aan een EHBO-cursus of een yogasessie met je baby. Ik ga sowieso graag partnerships aan, bij voorkeur met jonge, lokale ondernemers. Zo kun je in sommige winkels in de buurt al een ‘Babybelle’-sessie op je geboortelijst plaatsen. Deze maand verloot ik ook drie giftboxen onder mijn eerste klanten. Daarin vind je waardebonnen, een consultatie van een slaapcoach en een fotoshoot”, klinkt het nog. (WVH)

Babybelle, Boterweegschaalstaat 4, Veurne www.babybelle.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.