Bryan Vandercruysse (19) en Lea Wouters (18) waren in principe uitgerekend voor 15 januari, maar dat was buiten Emélia zelf gerekend. "Dinsdagavond zaten we samen met de familie rond de tafel om Nieuwjaar te vieren. Rond 3.00 uur woensdagnacht ben ik naar bed gegaan omdat ik erg moe was. Maar de familie bleef nog even doorfeesten met mijn vriend", vertelt de kersverse mama. Het feestje was eigenlijk zo goed als afgelopen toen ik mijn weeën voelde opkomen. We zijn meteen vanuit Snaaskerke, waar we wonen, naar het AZ Damiaan in Oostende gereden. Na een ritje van zo'n 20 minuutjes kwamen we omstreeks 4.30 uur aan."

Toch beviel Lea niet meteen van haar baby. Emélia liet nog op zich wachten tot 16.04. "We hadden eigenlijk helemaal niet verwacht dat ons kindje op Nieuwjaarsdag geboren zou worden", lacht papa Bryan. "Maar we zijn uiteraard wel blij. Nieuwjaar wordt vanaf nu voor de rest van ons en van Emélia's leven een speciale dag, als dat al niet zo was. De eerste dag van het jaar betekent vanaf nu een jaartje ouder voor ons kindje. Het wordt elk jaar dubbel feest."

Emélia woog bij de geboorte 2,930 kg en mat 47 cm. De kleine meid zal opgroeien in de Kabouterstraat in Snaaskerke.

(JRO)

Bryan Vandercruysse (19) en Lea Wouters (18) waren in principe uitgerekend voor 15 januari, maar dat was buiten Emélia zelf gerekend. "Dinsdagavond zaten we samen met de familie rond de tafel om Nieuwjaar te vieren. Rond 3.00 uur woensdagnacht ben ik naar bed gegaan omdat ik erg moe was. Maar de familie bleef nog even doorfeesten met mijn vriend", vertelt de kersverse mama. Het feestje was eigenlijk zo goed als afgelopen toen ik mijn weeën voelde opkomen. We zijn meteen vanuit Snaaskerke, waar we wonen, naar het AZ Damiaan in Oostende gereden. Na een ritje van zo'n 20 minuutjes kwamen we omstreeks 4.30 uur aan." Toch beviel Lea niet meteen van haar baby. Emélia liet nog op zich wachten tot 16.04. "We hadden eigenlijk helemaal niet verwacht dat ons kindje op Nieuwjaarsdag geboren zou worden", lacht papa Bryan. "Maar we zijn uiteraard wel blij. Nieuwjaar wordt vanaf nu voor de rest van ons en van Emélia's leven een speciale dag, als dat al niet zo was. De eerste dag van het jaar betekent vanaf nu een jaartje ouder voor ons kindje. Het wordt elk jaar dubbel feest."Emélia woog bij de geboorte 2,930 kg en mat 47 cm. De kleine meid zal opgroeien in de Kabouterstraat in Snaaskerke. (JRO)