Izegem vernieuwt topasfaltlaag van aantal hoofdwegen

De barre toestand van de Lodewijk de Raetlaan.
De barre toestand van de Lodewijk de Raetlaan.
Redactie KW

Volgende week krijgen de Lodewijk de Raetlaan, de Stationsstraat, de Korenmarkt en de brug in Emelgem een nieuwe topasfaltlaag.

De aannemer start op maandag 8 maart met de werken aan de Lodewijk de Raetlaan, tussen de Lieven Gevaertlaan en de Vijfwegenstraat. De aannemer zal er zowel de betonstrook van het fietspad als de asfaltlaag van de rijweg affrezen. Schepen van openbare werken Caroline Maertens: “ Het gaat hier om een proefproject om het comfort van de fietser te verhogen. De betonstroken in de Lodewijk de Raetlaan zijn nu in heel slechte staat en brokkelen af. Met een nieuwe egale asfaltlaag over de volledige breedte én een fietspadmarkering maken we het de fietser in de Lodewijk de Raetlaan heel wat comfortabeler.”

Later volgende week volgen dan ook de Stationsstraat, de Korenmarkt en de brug in Emelgem. Ook daar wordt de rijweg afgefreesd en geherasfalteerd.

Deze wegenwerken zullen tussen 8 maart en 19 maart verkeershinder met zich meebrengen. Doorgaand verkeer zal worden omgeleid, plaatselijk verkeer door buurtbewoners blijft mogelijk. De aannemer stelt bovendien alles in het werk om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen en de hinder zo beperkt mogelijk te houden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.