Emelgem Picknickt dit weekend, later ook nog kermis

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het Dorpscomité ‘Emelgem, een dorp met pit’ nodigt zondag 29 augustus alle Emelgemnaren uit naar ‘Emelgem Picknickt’ langs de vaart. “En het blijft daar niet bij”, zegt voorzitter Jan Maertens. “Donderdag 9 september, de dag van Izegem Koers, start voor het eerste sinds lang weer een weekendje ‘Emelgem Kermis’ met een Koerscafé, een optreden van ‘Binch Log Burning’, Cinema Malfait en Circus Ronaldo aan en rond het Dorpshuis.”

“Een jaar lang kon het comité niet samenkomen door de coronapandemie”, zegt Jan Maertens. “Er was geen enkele activiteit en ‘Het Krantje van Emelgem’ werd ook niet uitgegeven omdat dit om veiligheidsredenen niet in de Emelgemse winkels mocht verdeeld worden. In mei van dit jaar hebben we dan voor het eerste de koppen bij elkaar gestoken en een programma uitgewerkt.”

‘t Venster

Het Dorpscomité werd ondertussen uitgebreid. “Met onder andere Vanessa Dermaut en Marleen Vandevijver van provinciaal centrum ’t Venster, dat zorgt voor volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel. Op vraag van de mensen van ’t Venster zelf die zich graag willen integreren in de Emelgemse gemeenschap. Naast die twee en mezelf zijn de andere leden van het comité: Eddy Vancoiliie, Inge Six, Christine Verhegge, Geert Vandenbogaerde, Ludwig Nys, Huguette Oosterlinck, Patrick Decleer, Isabelle Debusseré, Krista Roelens en Marijke Debusschere.”

Hopelijk mooi weer

“Zondag 29 augustus is er vanaf 11.30 uur. ‘Emelgem Picknickt’ op “Wandel op de Mandel’ langs de vaart. Daarmee sluiten we in Emelgem traditioneel de zomervakantie af. Inviteer familie en vrienden en breng een stoel, parasol, deken, ‘foods and drinks’ mee. Er komt zeker een ijskar langs. De toegang zal aangeduid staan ter hoogte van aan de doorgang naar het wandelpad in de Prinsessestraat, schuin tegenover de Gravenstraat.”

Dorpscafé en Emelgem Kermist

“Donderdag 9 september is er aan het Dorpshuis ons jaarlijks Dorpscafé ter gelegenheid van Izegem Koers. En omdat we dan toch al in de feeststemming zijn besloot het comité de dagen erop voor het eerst ‘Emelgem Kermist’ te organiseren. Met op vrijdag 10 september om 20 uur op het pleintje aan de Magnolia achter het Dorpshuis (bij slecht weer in het Dorpshuis) een optreden van ‘Birch Log Burning’. Wie het nog niet wist, dat zijn twee Emelgemnaren: Kristof Lefevre en Roel Vandommele. Ze brengen die avond ‘Stardust’, een muzikale verhalenreis doorheen de boeiendste periode van de recente muziekgeschiedenis. Met als rode draad de biografie van Neil Young. Het duso vertelt, toont en speelt de muziek van 1957 tot 1977, van The British Wave tot de Californische Folkrock. Uiteraard is er een bar om vóór, tijdens en na het optreden gezellig na te keuvelen. De toegang is gratis!”

Zaterdag 11 en zondag 12 september zijn er op het Emelgemseplein in een nostalgische cinemabarak telkens om 16 en 18.30 uur voorstellingen van ‘Cinema Malfait & Circus Ronaldo’. Een origineel project voor jong en oud op de grens tussen circus en film. Een organisatie van Cultuurhuis De Leest, waar de tickets aan 12 euro kunnen besteld worden (www.deleest.be). Het dorpscomité zorgt ook die dag voor drank en spijs.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier