Elsje Helewaut en haar band op de planken tijdens Brugotta-awards

Elsje Helewaut. © Davy Coghe
Niels De Boysere

Op zaterdag 21 maart vinden de Brugotta-awards plaats in de Brugse Stadsschouwburg. Een bijzondere gast die avond is Elsje Helewaut, die er nog één keer op de planken staat. “We willen allen het best op de Brugotta-show en daarom mag Elsje met haar band niet ontbreken.”

Onder het label Brugotta bundelt het Brugs Cultuurcentrum alle projecten waarbij het platformen biedt aan Brugse creativiteit. Het muzikaal gebruis wil Cultuurcentrum Brugge met de driejaarlijkse Brugotta Awards op een originele manier de erkenning geven die het verdient en dit seizoen is het opnieuw van dat: de spotlight gericht op de Brugse pop- en rockscene.

“Verwacht een heuse awardshow in de ruimste zin van het woord, spetterende en verrassende optredens, unieke gelegenheidsformaties, glitter, glamour, bloemen, applaus, bekers, medailles en nog veel meer! Gelukkig zal de Metronoomband onder leiding van Steven Van Havere er ook weer bij zijn om alles in goede banen te leiden. Kortom: het wordt opnieuw zo’n onvergetelijke Brugotta-avond”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

“Elsje en haar band mogen absoluut niet ontbreken”

Voor de gelegenheid staat ook Elsje Helewaut van Elisa Waut met haar band opnieuw op het podium. “Ze zijn nooit uit ons hart geweest, maar het was, naar onze goesting, al een tijdje te lang stil rond deze band”, zegt schepen Blontrock. “Niet alleen leggen we de lat voor onszelf hoog, maar we willen ook alleen het beste op de Brugotta-shows en daarom mag Elsje Helewaut met haar band absoluut niet ontbreken op een avond als deze.”

“Brugge was ooit een echte bluesstad, inclusief een paar stevige krokodillen, die met graagte hun tanden in de Amerikaanse bluesmuziek zetten. Bijna 20 jaar na datum zijn de licht legendarische The Alley Gators terug samen en op de Brugotta Awards krijgen we een uniek voorsmaakje van wat ze in de toekomst zullen brengen.”

Split Window

“Als er in Brugge een grootvader van de rock-‘n-roll rondloopt is dat zonder enige twijfel Noël Van Oyen. St. James, Bray , Ivy & the Teachers, Sprouts UTD, Pico Bello, Skov, Dev Rabbit, Baby Talk, Vikings on Bicycles en dan mogen natuurlijk ook niet Split Window vergeten. Ere wie ere toekomt met een tweetal nummer van een van zijn vele reïncarnaties.”

Als extra verrassing krijgt het publiek in primeur een gratis (!) exemplaar van ‘Brupop Backstage. Verhalen uit 60 jaar Brugse pop- en rockgeschiedenis, de nieuwste publicatie over de Brugse pop- en rockscene, geschreven door EXit-redacteur Antoine De Clerck.


De Brugotta Awards, op zaterdag 21 maart 2020 om 20 uur, vinden plaats in de Stadsschouwburg Brugge, Vlamingstraat 29. Tickets kosten 15, 12, 9 of 7 euro. Meer info via www.ccbrugge.be/awards.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.