Els Verhaeghe uit Lichtervelde exposeert en verkoopt keramiek in buurtpunt B’Korf

Els Verhaeghe, samen met Raf, Bas en Sam Neirynck.© Kurt
Els Verhaeghe, samen met Raf, Bas en Sam Neirynck.© Kurt
Redactie KW

Enkele maanden geleden nam Buurtpunt B’korf z’n intrek in de voormalige Beelderij. De bedoeling is om vanuit die vaste stek in de Statiestraat verenigingen en mensen te verbinden via allerhande initiatieven zoals een afhaalpunt, expo’s, workshops en een sociaal café. Zo stelt Els Verhaeghe haar keramische kunstwerken vanaf begin mei tentoon in het buurtpunt.

Buurtpunt B’korf lanceerde enkele weken geleden een oproep via haar Facebookpagina naar creatieve makers die hun werk willen tentoonstellen of aan de man willen brengen in hun leegstaande ruimte. Els Verhaeghe (46), onder de naam ‘Elsje Loves Pottery’ sinds enkele jaren bedrijvig in het maken van gebruiksvoorwerpen en decoratieve spulletjes in keramiek, greep haar kans.

“In normale omstandigheden geef ik workshops keramiek bij me thuis en verkoop ik mijn spulletjes in Clay Obscuur in Koolskamp. Dat is helaas nu even niet mogelijk door corona. Ik was dan ook heel blij toen ik de oproep van Buurtpunt B’korf zag passeren”, vertelt Els.

Gedurende de hele maand mei kunnen bezoekers het werk van Els bewonderen en eveneens aankopen, want aan de exporuimte is ook een pop-upstore verbonden. Bovendien zal Els haar draaischijf meebrengen om geïnteresseerden te introduceren in de kunst van het pottenbakken. Want, zo zegt Els, sinds corona is er veel meer interesse in handwerk en keramiek.

Dergelijke initiatieven zijn in coronatijden voor kunstenaars heel belangrijk, aangezien veel mogelijkheden om met hun werken uit te pakken, wegvallen. Els zet dan ook graag bevriend fotografe Veronique Bruyneel mee in de kijker tijdens haar expo, wiens foto’s de ruimtes van het Buurtpunt zullen opluisteren.

“Wat het buurtpunt doet, of initiatieven zoals Atelier In Beeld, het vroegere Buren bij kunstenaars, is voor makers zoals Veronique of mezelf heel welkom. Bovendien is het ook gewoon fijn om in contact te komen met andere inwoners en om het talent in je eigen gemeente te ontdekken”, zegt Els.

Workshopvideo

Dat er nog heel wat verborgen talent in Lichtervelde rondloopt, kon Els aan den lijve ondervinden dankzij haar online workshop voor kinderen.

“Samen met Nele Samyn van Clay Obscuur maakte ik een workshopvideo voor jonge creatievelingen”, legt Els uit. “Men kon via het buurtpunt pakketjes klei bestellen om zo, begeleid door de video, kleien varkentjes te maken. We waren aangenaam verrast om te zien hoeveel reactie op ons initiatief kwam”, zegt Els. De toekomst van de exporuimte van het Buurtpunt lijkt bij deze alvast al verzekerd. (Lien Henneco)

Meer info over het werk van Els op de Facebook- en Instagrampagina van Elsjelovespottery

Openingsuren en info over Buurtpunt B’korf:

https://www.facebook.com/wijmakenlichtervelde/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier