Els Camerlynck biedt met Huisje Artistiek knutselkampen en verjaardagsfeestjes aan

Els Camerlynck in de knutselruimte van Huisje Artistiek in de Molenstraat. (foto JS)
Johan Sabbe

Huisje Artistiek: de vlag dekt de lading. Met haar nieuwe zaak in een bijgebouw achter haar huis in de Molenstraat 52 wil Els Camerlynck het creatieve alle kansen geven.

Sinds begin juli organiseert ze knutselkampen voor kinderen vanaf de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool. En straks ook knutselavonden voor diezelfde doelgroep, workshops voor volwassenen en verjaardagsfeestjes deze laatste eventueel op verplaatsing. “Ik zorg daarnaast voor gepersonaliseerde cadeautjes en het bedrukken van textiel”, zegt ze.

Els (32) is oorspronkelijk afkomstig uit Brugge, waar ze al vele jaren actief is in jeugdvereniging BSCJ, de afkorting voor de Brugse Socio-Culturele Jongeren. Sinds 2009 woont ze in Torhout.

Joeri Puype (37), de man van Els, werkt als schrijnwerker in het atelier van Noc Noc in Zedelgem, een bedrijf gespecialiseerd in winkel- en wooninrichting. Dat kwam goed van pas voor Huisje Artistiek, want Joeri heeft het interieur van de knutselruimte gefikst. Het koppel heeft twee zonen, Rune (9) en Senne (6).

Met ook een grote tuin

Els heeft eerst de opleiding tot kinderverzorgster gevolgd en is een paar jaar aan de slag geweest in een minicrèche in Brugge. Daarna besloot ze verpleegkunde te studeren en werkte nog een drietal jaar in AZ Delta, zowel in Torhout als Roeselare. Maar ook daar zet ze nu een punt achter. Voortaan wordt Huisje Artistiek haar professionele bezigheid.

“Het is een weloverwogen beslissing”, zegt ze. “Ik ben nog maar net gestart en het loopt prima. In augustus plan ik tweemaal een LEGO-tweedaagse voor kleuters én lagereschoolkinderen en een knutselkamp voor kleuters: vijf dagen, telkens van 9 tot 16 uur, al dan niet met extra opvang. Naast de binnenruimte van Huisje Artistiek bevindt zich een grote tuin, waar ik eveneens met de kinderen terechtkan.”

Vanaf september kunnen de jongens en meisjes drie avonden in de week komen knutselen. Dan zullen de workshops voor volwassenen eveneens opstarten. “Tijdens de verjaardagsfeesten, aan huis of bij mij in de zaak, zal er ook heel wat creativiteit aangeboden worden”, aldus nog Els. “Ik zorg voor unieke momenten.” (JS)

Info: www.huisjeartistiek.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.