Els Bollaert uit Veldegem presenteert op ziekenomroep Zenith

Els Bollaert is helemaal in haar sas in de studio van ziekenomroep Zenith, de radiozender van het AZ Sint-Lucas in Brugge. © foto Davy Coghe
Bieke Cobbaert

Het wordt een feestjaar voor Els Bollaert. Ziekenomroep Zenith, de radiozender waarop ze wekelijks presenteert, viert de 40ste verjaardag. Al drie jaar presenteert Els er op donderdag tussen 15 en 17 uur het programma ‘I Love Music’. “Muziek is al mijn passie sinds ik een klein meisje was”, glimlacht Els.

Els (36) woont bij haar ouders Michel Bollaert en Rita Denoo in de Ruddervoordsestraat in Veldegem. Ze heeft een broer, Kristof. Els kreeg muziek thuis mee met de paplepel. “Mijn ouders treden vaak op en mijn mama zingt dan. Zij komt uit een muzikale familie. Haar twee broers zingen ook graag, al treden die niet op”, begint Els.

“In 2015 vroeg een vriend van mij om eens een interview te geven op ziekenomroep Zenith, de radiozender van het AZ Sint-Lucas in Brugge die met vrijwilligers werkt. Patiënten kunnen in het ziekenhuis naar onze programma’s luisteren.”

‘I love music’

Els had meteen de smaak te pakken. “Die vriend vond dat wel iets voor mij en ik had de smaak eerlijk gezegd echt wel meteen te pakken. Toen heb ik drie maanden opleiding gekregen en in februari 2016 ben ik dan gestart met mijn programma I love music. Elke donderdag van 15 tot 17 uur kunnen de patiënten, bezoekers en het personeel van het AZ Sint-Lucas mijn programma beluisteren. Maar er kruipt natuurlijk meer werk in dan enkel die twee uurtjes presenteren”, aldus Els die ook nog bij een andere radiozender ervaring opdeed, maar daar mee gestopt is.

“Ik bereid het programma thuis voor. Zo heb ik enkele vaste rubrieken en daarvoor kan ik mijn opzoekwerk al op voorhand doen. In een rubriek bijvoorbeeld kondig ik de jarigen van de dag aan. Geen acteurs of andere bekenden, maar enkel zangers of zangeressen. Omdat ik daar dan een liedje kan aan koppelen om op de radio te draaien. Ik zoek ook altijd een kinderliedje uit voor de kindjes van pediatrie, want we willen natuurlijk muziek brengen voor elke leeftijd”, licht de Veldegemse verder toe.

Jongerenradio

Els is ook vrijwilliger bij medialab Quindo, de jongerenradio van Hogeschool West-Vlaanderen die gevestigd is in Kortrijk. “Daar heb ik ook al enorm veel bijgeleerd. Als ik maar met muziek kan bezig zijn. Zo ben ik ook lid van harmonie Kust na Arbeid in Veldegem en van harmonie Rhetorika uit Torhout. Van die laatste harmonie ben ik ook secretaris.”

En Els is nog secretaris van een vereniging. “Klopt, van Samana Veldegem. Mijn ouders delen het voorzitterschap van deze organisatie voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.