Elodie Gabias uit Waregem wil dankzij First Dates eindelijk een lief vinden

Elodie Gabias : "Natuurlijk zal ik nu maandag naar mezelf kijken op tv. Maar niet met mijn ouders, want wie weet elke situaties hebben ze allemaal in de uitzending niet verwerkt..." © (gf)
Redactie KW

Ruim 86.000 volgers op Instagram en toch nog geen lief. Dit is het verhaal van Elodie Gabias (23) uit Waregem, die dinsdag te zien is in het programma First Dates op Één. De jongedame is vooral gekend bij een jonger publiek, dat ze vermaakt met grappige foto’s waarin ze de spot drijft met haarzelf.

Als je nog nooit gehoord hebt van het Instagram-fenomeen Elodie Gabias is dat geen enkel probleem. De jongedame spreekt voornamelijk een publiek onder de 25 aan. Gabias is 23 jaar en afkomstig uit Waregem. Op haar Instagramaccount plaatst de studente regelmatig foto’s die de realiteit van het echte leven weergeven. Sierlijke foto’s of extreem geposeerde foto’s zal je op haar account niet terugvinden. Zo post ze vaak afbeeldingen waarop ze lacht om haar buik of foto’s met frieten in haar neus.

Maar een groot bereik hebben op het internet is nog geen garantie op een lief in het echte leven. Daaraan wou Elodie wat veranderen en ze besloot zich in te schrijven voor het Één programma ‘First Dates’. “Het klopt dat ik me in 2019 al had ingeschreven voor het eerste seizoen van het datingprogramma, maar kort daarna zag ik het niet meer zitten om eraan mee te doen” , vertelt de bekende Waregemnaar. “Ergens in mei dit jaar werd ik opgebeld door mensen van het programma met de vraag om al dan niet mee te doen. Ik dacht waarom niet en stelde me opnieuw kandidaat”

Tijd voor iets serieus

Een van de redenen waarom ze zich kandidaat stelde is dat ze nog nooit echt een serieuze relatie heeft gehad. “Ik heb al vaak op Tinderdates gegaan, maar mijn laatste relatie dateert van 2015 en die duurde ongeveer drie maanden” , zegt ze. “Ik vond dat het eindelijk eens tijd was voor iets serieus en stelde me daarom kandidaat. Ik had toch geen lief en had uiteindelijk niks te verliezen met mijn deelname”

Elodie keek zelf al naar het eerste seizoen van ‘First Dates’, dat uitgezonden werd begin 2020. “Ik wist al vrij goed wat me te wachten stond omdat ik zelf ook het eerste seizoen zag” , vertelt Elodie. “Het spannendste van het programma is dat je er kan op rekenen dat ze je koppelen aan iemand die wel bij je zal passen. Je merkt wel dat het een echt televisieprogramma is, maar wat ik niet wist is dat de andere mensen aan de tafels figuranten zijn. Ik dacht namelijk dat dit ook dates waren”

(gf)
(gf)

Haar match is Mathijs (22) uit Oudenaarde. De student die elke ochtend zijn ochtendgezicht op Instagram plaatste. “Dit is wat ik bedoelde met dat ze mensen koppelen die bij elkaar passen” , zegt ze. “We kenden elkaar nog niet, ook al zijn we beiden zeer actief op Instagram. Ik heb nog nooit een blind date gehad en dit concept sprak me wel aan. We hebben lekker gegeten en naar elkaars verhalen geluisterd”

Niets te verliezen

Het eerste seizoen van ‘First Dates’ was een succes, maar het leverde slechts één koppel op. Vanaf maandag 23 november starten er nieuwe uitzendingen van het datingprogramma op Één. “Ik zal zeker en vast kijken naar de aflevering waarin ik voorkom” , vertelt Elodie. “Een ding wat ik wel weet is dat ik niet samen zal kijken met mijn ouders omdat ik schrik heb dat ze er ongemakkelijke situaties hebben in verwerkt die er eigenlijk totaal niet waren”

Het concept op zich spreekt de jonge studente ook aan. “Het is goed dat ze de mensen een kans geven om nieuwe mensen te leren kennen” , zegt ze. “Ik zou tegen alle singles zeggen dat ze dit zeker ook moeten overwegen, want het is een unieke ervaring en je hebt niets te verliezen als single”

Dinsdag 24 november is Elodie Gabias te zien in First Dates op Één.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten