Ellen Speybrouck uit Roeselare schreef echte thriller

Ellen stelt trots haar boek voor. © Stefaan Beel
Redactie KW

Precies tien jaar na haar debuut heeft Ellen Speybrouck (29) een nieuwe nagelbijtende thriller uitgebracht. ‘Brieven aan Niemand’ handelt in de eerste plaats over vooroordelen en onrechtvaardig behandeld worden.

Deze Roeselaarse auteur met een passie voor films, series en boeken, verzon als kind al verhaaltjes en is die later beginnen neerpennen. Op negentienjarige leeftijd vierde ze haar debuut met ‘Dagboek op de muur’.

“Het is louter toevallig dat er tien jaar tussen zit”, vertelt Ellen, die in het dagelijks leven in een Roeselaars tearoom werkt en in haar vrije tijd bij haar thuis graag met fitnesstoestellen aan de slag gaat. “Met dit boek ben ik zo’n drie jaar bezig geweest. Het is in de eerste plaats een verhaal over gelijkwaardig behandeld worden. Veel mensen hebben vooroordelen en wijzen personen terecht die ze totaal niet kennen. Zelf heb ik daar ook jarenlang hinder van ondervonden. De gevoelens waar de hoofdpersonages mee worstelen zijn voor een groot stuk mijn eigen ervaringen. Empathie zie ik als mijn sterkste troef. Elke avond probeer ik enkele bladzijden te schrijven. Soms kan ik mij twee uur concentreren. Op andere dagen lukt dit slechts vijf minuten.” Momenteel is Ellen bezig met het schrijven van een vervolg op ‘Brieven aan Niemand’.

Korte inhoud

Na vijf jaar ‘onschuldig’ in de gevangenis te hebben doorgebracht wegens kinderporno, denkt Dylan dat hij het ergste nu wel heeft gehad. Niets blijkt minder waar. Na een aanslag stelt zijn reclasseringsambtenaar Olivia voor om bij haar in te trekken. Het begin van een reeks onverklaarbare aanvallen en vermissingen waardoor een traumatische gebeurtenis uit Dylans verleden naar boven wordt gebracht. Liefhebbers van Dan Brown en Michael Byrnes zullen hier, volgens haar uitgeverij zeker door geboeid worden.”Het boek gaat niet zozeer over de gevangenis of over het pedofiliegegeven. Het was vooral mijn bedoeling om de re-integratie in de maatschappij na een gevangenisperiode weer te geven.”

Brieven aan Niemand telt 382 pagina’s, kost 22,50 euro en werd uitgebracht bij Uitgeverij Beefcake Publishing. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier