Ellen Capoen uit Oeren is 21 in 21: “Later wil ik een B&B runnen”

Ellen Capoen. (foto WVH)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021.Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik studeer verpleegkunde in Gent, waar ik straks aan het vierde en laatste jaar van mijn bacheloropleiding begin. Deze zomer werkte ik twee maanden lang in Beach Village, een beachbar met speeltuin in Koksijde.”

En wat in het weekend? Hoe ontspan je?

“Mijn vrije tijd spendeer ik graag samen met mijn vriend, met wie ik nu al vijf jaar samen ben. Daarnaast sta ik er ook altijd voor open om met vrienden en vriendinnen iets te gaan drinken.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Nieuwe hobby’s ontdekt?

“Lopen! Dat deed ik meermaals per week en zo kon ik mijn conditie opbouwen. Mijn doel was om een halve marathon te lopen, maar toen kwamen de examens eraan, waardoor mijn sportieve prestaties ineens stil vielen.”

Bezocht je deze zomer al festivals, of heb je er gemist?

“Ik ben geen grote festivalganger. Op mijn achttiende trok ik wel naar Pukkelpop, maar het is bij die ene keer gebleven. Mij deed het dan ook niet zoveel dat er geen grote festivals mochten doorgaan. Wel ben ik vorige week naar Kamping Kitsch geweest en ik moet toegeven dat het leuk was om nog eens te kunnen dansen met iedereen, zonder beperkingen.”

Zit je in verenigingen?

“Ja, bij studentenclub Moeder Pupegaele in Alveringem. We zijn één grote groep vrienden die in het weekend samen uitgaan en in de zomervakantie een week op reis gaan binnen België.”

Welke goede doelen liggen je na aan het hart?

“Kom op tegen Kanker. Zelf ben ik al meerdere keren in contact gekomen met mensen die deze ziekte hebben moeten doorstaan. Ook heb ik al stage gelopen op de afdeling oncologie. Daar ben ik van dichtbij geconfronteerd geweest wat deze ziekte met iemand kan doen.”

Hoe denk je over de vaccinaties bij jongeren?

“Als student verpleegkunde ben ik zelf al vroeg gevaccineerd geweest. Als we terug willen naar een samenleving zonder corona, mogen er geen gaten zitten, dus vind ik dat iedereen gevaccineerd moet worden.”

Wat staat bovenaan je bucketlist?

“Reizen! Ik zou graag veel van de wereld willen zien.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Binnenkort begint het echte leven: werk zoeken, huis zoeken… Ik ben hier wel klaar voor en soms praten en fantaseren mijn vriend en ik daar al over. Later, rond mijn veertigste, wil ik graag een eigen B&B runnen. Misschien zijn die plannen over tien jaar al concreter.” (WVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.