Ellen Bonny (21) doet een gooi naar de titel van Miss Elegance

Ellen Bonny: "Bij deze verkiezing gaat het meer om persoonlijkheid." © WK
Wim Kerkhof

Ellen Bonny (21) woont in Uitkerke, maar is eigenlijk van Wenduine afkomstig. Ze speelt voetbal bij Eendracht De Haan. “Niet meteen iets wat je van een miss zou verwachten hé. Ik heb naast mijn girly-momenten ook een stoer kantje, en voetballen is een leuke uitlaatklep. Een Messi ben ik niet hoor”, lacht ze.

Als kandidate voor Miss Elegance zet Ellen haar vrouwelijke kant in de verf. “Ik doe mee om mezelf verder te ontdekken en te ontplooien, om nieuwe vrienden te maken en ervaring op te doen. Het leuke aan Miss Elegance is dat je als deelneemster niet per se de perfecte maten moet hebben. Zo’n vleeskeuring, daar pas ik voor: je kan de mooiste vrouw van ‘t land zijn maar een rotkarakter hebben”, aldus Ellen.

Uitstraling staat centraal

“Waar je bij de meeste missverkiezingen op je uiterlijk wordt beoordeeld, gaat het hier dus meer om je uitstraling en persoonlijkheid. Er zijn meisjes die meedoen om hun zelfvertrouwen op te krikken, omdat ze willen aantonen dat je met een maatje meer ook vrouw kan zijn… Er valt op iedereen wel iets aan te merken, maar bij Miss Elegance speelt dat geen rol. Belangrijk is dat je openbloeit tijdens de wedstrijd: ik voel me nu al veel minder onwennig dan tijdens die eerste fotoshoot. Tijdens de persvoorstelling in Gent stond ik te trillen op m’n benen.”

“Modellendagen, fotoshoots, een teambuildingsweekend in Durbuy, er staan ons nog heel wat leuke momenten te wachten. Het klikt ook goed met de andere finalistes”, gaat Ellen verder.

Dromen van kroontje

“We zijn allemaal heel verschillend, maar er zijn ook veel raakvlakken. En door die corona is de samenhorigheid groter.”

“Waar ik mezelf in de wedstrijd zie eindigen? Ik wil mezelf geen al te hoge verwachtingen opleggen, ik doe in de eerste plaats mee voor de uitdaging en het avontuur. Het kroontje zou mooi zijn natuurlijk, maar een plaatsje in de top drie zou ik al super vinden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.