Ellen (35) na massaal gedeeld Fb-bericht voor onbeleefde wielertoerist: “Volslank kan ook mooi zijn”

Ellen Masschelein: "Je mag nooit iemand beoordelen op basis van het uiterlijk." © tP
Redactie KW

Ellen Masschelein is niet op haar mondje gevallen, maar afgelopen zondag was ze even sprakeloos na een rotopmerking van een wielertoerist over haar billen. Daarna kroop ze in haar pen op Facebook. Het bericht werd honderden keren gedeeld. “Ik wou vooral de man zelf bereiken, zodat hij zou beseffen dat hij te ver ging en dit nooit meer zou doen.”

“Ik doe niet vaak een rok aan, omdat ik weet dat ik zwaarder ben dan een normaal persoon. Die dag had ik wel een kleedje aan. Er stond veel wind, dus hield ik het vast zodat het niet omhoog zou waaien.”

Ellen Masschelein (35) uit Westvleteren wou zondag om 10.30 uur de straat oversteken ter hoogte van café Hof van Vlaanderen in de Poperingse deelgemeente Krombeke, maar ze liet eerst een groepje wielertoeristen passeren. De laatste in de rij gaf haar een “rotopmerking” over haar billen. “Wat hij precies zei, wil ik niet herhalen. Het was te plat en te confronterend“, vertelt Ellen. “Het kwam erop neer dat mijn billen te dik zijn. Ik ben al heel mijn leven volslank, maar het is de eerste keer dat ik te maken krijg met zo’n opmerking. Kinderen kunnen wel eens grof uithalen en een grapje kan ik zeker verdragen, maar dit was er ver over. En dan nog van een volslagen onbekende. Het was geen jongeman, die stoer wou doen bij zijn vrienden, maar een vijftiger. Iemand van die leeftijd zou toch beter moeten weten. Zo’n opmerking kan veel schade berokkenen bij kwetsbare personen. Het kan de druppel zijn, die de emmer doet overlopen. Je mag nooit iemand beoordelen op basis van het uiterlijk. Er kan een schrijnend verhaal achter schuilen. Ik ken een man, die zwaar ziek werd en door de medicatie zwaarlijvig werd.”

Aan de grond genageld

Ellen was alleen op het moment van het incident. “Mijn 13-jarig zoontje zat verderop in de auto te wachten. ‘Mama, had ik het gehoord, zou ik iets gezegd hebben’, zei hij achteraf. Normaal ben ik ook niet op mijn mondje gevallen, maar toen stond ik aan de grond genageld. Even later wou ik hem van antwoord dienen, maar het was al te laat. Daarom schreef ik die bewuste Facebookpost.”

“Nee, ik heb geen maatje 36. Nee, ik heb mezelf niet gemaakt. Ik wou ook dat ik wat magerder was maar het is niet iedereen gegeven om slank te zijn. Maar volslank kan ook mooi zijn. Ik ben trots op wie ik ben en al wat ik al in mijn leven verwezenlijkte. Ik hoop dat indien je een dochter of kleindochter hebt ze nooit zo een opmerking te horen krijgen. Iedereen mag dit gerust delen zodat die persoon het misschien toch te lezen krijgt”, schreef ze neer.

Dikke koe

De post werd al een 800-tal keer gedeeld. “Ja, daar ben ik wel van geschrokken. Zovéél aandacht was niet de bedoeling. Ik wou vooral de man zelf bereiken, zodat hij zou beseffen dat hij te ver ging en dit nooit meer zou doen. Ik hoop dat het gelukt is. De vele reacties tonen aan dat dit leeft onder de mensen. Iemand vertelde bijvoorbeeld dat ze uitgescholden was voor dikke koe. Sommigen durven er niet voor uitkomen, ik wel. De vele steun van vrienden én onbekenden doet deugd. Ik voel me weer goed in mijn vel.”

Aan de wielertoerist die in krombeke om 10u30 passeerde en een rotopmerking gaf over mijn billen. Nee ik heb geen maatje…

Geplaatst door Ellen Masschelein op Zondag 23 augustus 2020

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier