Ella en Elias vormen nieuwe groepsleiding Chiro Zilverberg

Ella Devlaminck en Elias De Rodder. (foto TP) © (foto TP)
Redactie KW

Ella Devlaminck (19) en Elias De Rodder (20) vormen dit jaar de groepsleiding van Chiro Zilverberg. Het komende jaar zullen zij de leidingsgroep sturen tijdens een toch wel uitdagende tijd voor jeugdbewegingen.

Louis Demeulenaere en Nele Gekiere stopten als groepsleider en als leider zodat hun plaatsen vrijkwamen”, steekt Nele, derdejaars studente psychologie, van wal. “Ik had graag een rol vervuld met wat meer verantwoordelijkheid en waarbij gerust wat meer papierwerk mocht komen kijken.”

“Ik speelde al even met het idee om groepsleiding te worden, maar door mijn studies heb ik nog een jaar gewacht”, vult Elias, werkstudent vierde jaar agro- en biotechnologie, aan. “Naast die verantwoordelijkheid heb je natuurlijk ook een grotere inbreng en die zocht ik.”

Administratie

“De vergaderingen leiden we afwisselend”, vervolgt Nele. “Die vinden in principe op vrijdag en zondag na de activiteit plaats. Noodgedwongen is dat nu ook online. De andere taken zoals de verzekeringen, het bijhouden van de mailbox en de algemene administratie verdelen we onder elkaar.”

“De leden willen nog altijd hun vrienden en vriendinnen zien”

“Onze leidingsgroep bestaat uit 23 personen, vier meer dan vorig jaar”, vertelt Nele. “Ik geef nog leiding aan de aspi’s – vijfde en zesde middelbaar – en Elias geeft leiding aan de tito’s – eerste en tweede middelbaar. Bijna alle leden komen uit de wijk waarin we gelegen zijn, zodat veel kindjes van de school hier elkaar opnieuw treffen in het weekend. Zo zijn ook wij trouwens in de Chiro beland, en hadden beiden bovendien een oudere zus die hier al lid was.”

Flexibiliteit

“Onlangs werd code rood afgekondigd”, vervolgt Elias. “Nu kunnen we enkel nog leiding geven aan de kinderen onder twaalf jaar. We zijn nog wat aan het brainstormen hoe we dat zullen regelen en zullen het week per week moeten bekijken. Ons Hamfestival werd al afgelast. Dat was met een speciale catering en het zou niet meer winstgevend zijn. We hadden het idee om onze spaghettiavond in november om te toveren in een afhaalevenement, maar ook dat is door de laatste verstrenging niet meer mogelijk.”

“Ons jaarthema is ‘Onvoorspelbaar’, uiteraard zeer toepasselijk op de situatie zoals ze nu is”, gaat Nele verder. “Maar onze leidingsgroep is flexibel en zeer gemotiveerd om er het beste van te maken. De opkomst bleef in coronatijden trouwens dezelfde. De leden willen nog altijd hun vrienden en vriendinnen zien en de ouders vertrouwen erop dat wij alles coronaproof kunnen regelen. We hebben tijdens de vorige lockdown al een online activiteit gegeven met opdrachten die de leden thuis of in de wijk moesten uitvoeren en waarbij de verschillende afdelingen het tegen elkaar moesten opnemen. We kunnen misschien opnieuw zoiets doen.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier